Решението на САЩ да се излязат от Съвета за човешките

...
Решението на САЩ да се излязат от Съвета за човешките
Коментари Харесай

ЕС: Излизането на САЩ от Съвета за човешите права носи риск

Решението на Съединени американски щати да се излязат от Съвета за човешките права (СЧП) към Организация на обединените нации носи риск да подкопае интернационалната роля на Вашингтон, съобщи ръководителката на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати постоянно са били на предната линия в отбраната на човешките права по света и от доста години са мощен сътрудник на Европейски Съюз в СЧП, показва говорителка на Могерини.

Днешното решение подкопава ролята а Съединени американски щати като бранител и покровител на демокрацията на международната сцена, добавя тя.

Решението на Вашингтон да напусне СЧП е почтено за жалост, уточни в Туитър английският министър на външните работи Борис Джонсън.

" Не пазим в загадка обстоятелството, че Англия желае промени на СЧП, само че ние сме решени да работим за усилване на Съвета от вътрешната страна ", отбелязва той.

Австралийските управляващи са разочаровани от решението, показва австралийския външен министър Джули Бишоп, представена от ТАСС.

Бихме предпочели Съединени американски щати да останат в СЧП и оповестих позицията ни на високопоставени представители на администрацията на Тръмп, декларира тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР