Решението на САЩ да изпратят касетъчни муниции в Украйна е

...
Решението на САЩ да изпратят касетъчни муниции в Украйна е
Коментари Харесай

Денков: Щом Русия използва касетъчни бомби, защо Киев да не може?

Решението на Съединени американски щати да изпратят касетъчни боеприпаси в Украйна е " военно ", а не политическо, сподели министър-председателят на България Николай Денков в изявление за " Скай Нюз " от срещата на върха на НАТО във Вилнюс, Литва.

Денков беше запитан от кореспондент на " Скай Нюз " дали поддържа решението на Съединени американски щати да изпратят касетъчни муниции в Украйна за поддръжка на контранастъплението ѝ против Русия, на което той отговори, че не е боен и не може да дава отговор на боен въпрос.

Репортерът продължи, настоявайки, че това също е политическо решение, наблягайки, че английският министър председател Риши Сунак сподели ясно, че Обединеното кралство не желае да има „ нищо общо с това решение “.

Българският министър председател още веднъж повтори, че политически това е сензитивен въпрос. Той акцентира, че договорът за възбрана на касетъчните муниции не е подписан нито от Русия, нито от Съединени американски щати и по този метод Москва дава единодушието си тези оръжия да бъдат употребявани в борба.

„ Русия е употребила касетъчни бомби в борба, тъй че в случай че са я употребявали, се приема, че и другата страна може да ги употребява “, сподели Денков и добави, че Украйна ще реши по какъв начин да ги употребява, откакто оцени обстановката.

Премиерът сподели, представен от БГНЕС, че не " знае по какъв начин тези оръжия ще повлияят на идните борби ", тъй като това е боен въпрос.

На въпрос дали България е подписала контракта за възбрана на касетъчните бомби, той отговори позитивно, че защото до момента в който договорите са значими по време на война, това въпреки всичко е война, която би трябвало изрично да бъде извоювана от Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР