Решението на Съединените щати е военно, а не политическо. Това

...
Решението на Съединените щати е военно, а не политическо. Това
Коментари Харесай

Денков уклончив подкрепя ли касетъчните бомби за Украйна

Решението на Съединените щати е " военно ", а не политическо. Това съобщи българският министър председател Николай Денков на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, оповестява БГНЕС.

Запитан от кореспондент на " Скай Нюз " дали поддържа решението на Съединени американски щати да изпратят касетъчни муниции в Украйна за поддръжка на контранастъплението ѝ против Русия, той отговори, че не е боен и не може да дава отговор на боен въпрос .

Репортерът продължи да упорства, че това също е политическо решение и посочи, че английският министър председател Риши Сунак ясно е декларирал, че Англия не желае да има " нищо общо с това решение ".
 Касетъчните муниции за Москва са доказателство за неуспеха на военните в Киев
Касетъчните муниции за Москва са доказателство за неуспеха на военните в Киев

Този ход е ориентиран към оптимално удължение на спора в Украйна

Българският министър председател още веднъж повтори, че политически това е сензитивен въпрос. Той акцентира, че договорът за възбрана на касетъчните муниции не е подписан нито от Русия, нито от Съединени американски щати и по този метод Москва дава единодушието си тези оръжия да бъдат употребявани в борба.

" Русия е употребила касетъчни бомби в борба, тъй че в случай че са я употребявали, се приема, че и другата страна може да ги употребява ", означи Денков. Той добави, че Украйна ще реши по какъв начин да ги употребява, откакто оцени обстановката.

Премиерът съобщи, че не " знае по какъв начин тези оръжия ще повлияят на идните борби ", тъй като това е боен въпрос.

Той отговори позитивно на въпрос дали България е подписала контракта за възбрана на касетъчните бомби. По негови думи, до момента в който договорите са значими по време на война, това въпреки всичко е война, която би трябвало изрично да бъде извоювана от Украйна.
 Испания не поддържа изпращането на касетъчни муниции на Украйна
Испания не поддържа изпращането на касетъчни муниции на Украйна

Касетъчните муниции са неразрешени от повече от 100 страни, в това число Испания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР