Решението на съдията за предстоящия процес на 2 октомври по

...
Решението на съдията за предстоящия процес на 2 октомври по
Коментари Харесай

Съдът нареди временно да бъде спрян процесът срещу Тръмп за измама, след като той съди съдията

Решението на съдията за идния развой на 2 октомври по делото за машинация, заведено от основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, беше издадено по време на изненадващо виртуално чуване, затворено за обществеността.


Заповедта е издадена в отговор на делото на някогашния президент на Съединени американски щати против арбитър Артър Енгорон, арбитър по делото.

В правосъдния си иск господин Тръмп упрекна господин Енгорон и госпожа Джеймс в занемаряване на правосъдна заповед, която може да ограничи обсега на делото, заяви Daily Beast.

Говорител на съда сподели, че арбитър Дейвид Фридман от апелативния съд е разрешил краткотрайно прекъсване на процеса и е отнесъл въпроса до състав от пет съдии, който се чака да се произнесе през последната седмица на септември.

„ Ние сме уверени в нашия случай и ще бъдем подготвени за правосъден развой “, сподели госпожа Джеймс в изказване в отговор на заповедта.


Процесът към момента може да стартира на 2 октомври, защото зависи от решението на апелативния съд.

В незабавна декларация в четвъртък сутринта юристите, представляващи някогашния президент и неговите сътрудници, подчертаха нуждата висшите съдилища на Ню Йорк да се намесят незабавно.

Те търсят присъединяване на апелативен арбитър за започване на „ процедура по член 78 “, която има за цел да принуди арбитър Енгорон доста да отслаби делото, повдигнато от основния прокурор.

Г-жа Джеймс сподели, че има „ планина от доказателства “, показващи, че господин Тръмп и неговите сътрудници са лъгали в продължение на десетилетие по отношение на активите и чистата му стойност. Тези хипотетични неправилни данни, сподели тя, може да са довели до $3,6 милиарда раздуване на разноските, с цел да се обезпечат по-благоприятни условия за заем и застраховка.


Г-жа Джеймс търси санкция от 250 милиона $ и желае да забрани на господин Тръмп и синовете му, Доналд Тръмп младши и Ерик Тръмп, да заемат управителни позиции в организацията на Тръмп, фамилния бизнес.

Делото беше формирано от основния прокурор през септември предходната година след тригодишно следствие.

„ Решен съм да стартира делото в точния момент “, сподели арбитър Енгорон по-рано тази година. „ Пък каквото ще да става! “, добави прочувствено той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР