Решението на руското посолство да тиражира определения като олигофрени и

...
Решението на руското посолство да тиражира определения като олигофрени и
Коментари Харесай

Илиян Василев: Поведението на руското посолство е арогантно

Решението на съветското посолство да тиражира избрания като " олигофрени и малоумници " по адрес на български жители нарушава нормите на дипломатическите връзки, постановени от двете Виенски конвенции. Редно е българското Министерство на външните работи да излезе с безапелационна реакция по случая.

Такава позиция изрази някогашният ни дипломат в Москва Илиян Василев във връзка на обидните квалификации против жителите , които през последните дни се оповестиха в отбрана на пленените от Русия украински моряци - в обществените мрежи и с флашмоб при елхата, сложена от съветското посолство при столичния храм " Св. Неделя ". Те прибавиха върху украсата й хартиени корабчета с имената на арестуваните моряци.
В обществените мрежи неодобрение провокира и фактът, че елхата е сложена до храма, където през 1925 година е осъществен най-кървавият терористичен акт в българската история, финансиран от Кремъл.

" Това е освен обидно, само че във висша степен надменно . " - разяснява Василев в своя обява във Facebook.

 Флашмоб в поддръжка на пленените моряци събра българи и украинци в София
Флашмоб в поддръжка на пленените моряци събра българи и украинци в София

Хартиени корабчета върху съветската елха…

По-рано през днешния ден съветското посолство популяризира обява от уебсайт, в която жителите са наречени " олигофрени и малоумници " и " жълтопаветни русофоби ".

" Сигурен съм, че аташето по печата на съветското посолство схваща, че препечатването на наличие от една от многото тотално незнайни, само че хибридни медии, трансформира статуса на споделеното от " инцидентно ", в споделено мнение на институцията посолство . Тоест към този момент не е някакъв сътрудник на съветско въздействие със уебсайт, който назовава " олигофрени и малоумници " български жители, а посолството, което изпуска нерви и се ангажира с обидни реплики против български жители. А това по никакъв начин, но по никакъв начин, не попада в границите на държание , което се предписва по двете Виенски конвенции за дипломатическите и консулски връзки. " - акцентира Илиян Василев.

Той показва, че измежду забележителна част от българите " Русия и нейното посолство не се възприемат нито като приятелски, нито като другарски, а като представители на имперска нападателна мощ, която не е способна на естествени, човешки жестове ".



" Кой е този " глупак " в съветското посолството, който е изискал да издигат елха на площад Света Неделя, което евентуално е най-неподходящото място в София - мястото на до неотдавна считания за най-трагичен терористически акт, финансиран от Москва . Това е освен обидно, само че във висша степен надменно.

Още на времето им споделих, че до момента в който си мислят, че България е единствено русофили, външната им политика, непрекъснато ще бъде артикул на оптически самоизмами, без да могат да схванат същинските " усеща " на българската общност. Именно тъй като одобряват мечтаното за фактически, мнението на купчината русофили за публично преобладаващи отзиви.

ПСА (паметника на руската войска - б.р.) го пазят с жандармерия, " елхата " също, е не могат на всички места да разположат жандармерия. Утре ще научат, че софиянци няма да разрешат да се издигне монумент на граф Игнатиев, в други ден ще схванат, че имат проблем въобще със опазване на името на улицата на съветския посланик. Така под повърхността на " енергийните " шлемове върви бездънен, натурален, въпреки и позакъснял развой на ребългаризация на историческата памет, който в Кремъл ще възприемат като ограничителен съветското въздействие, а това просто са естествени и разумни процеси на себеуважение и самоосъзнаване на българската нация.

Докато Лавров и сие не се научат, че уважението е непроменяемо предусловие, а подаръците първо би трябвало да бъдат поискани, националната обич непрекъснато ще минава около съветските дипломати в София. И колкото и да се мъчат да изясняват случилото се с Централно разузнавателно управление на САЩ, с Брюксел, с фашисти, бандеровци, и прочие " бисери " на мисълта, нещата са елементарни, българите не желаят над своите герои - Левски и Ботев да има други, желаят да се усещат господари в личната си земя, а не да се оглеждат за " разрешеното " и да се задоволяват с по-задни места на трибуната.

Не могат да бъдат русофоби всички , които желаят централните улици, най-значимите монументи да бъдат на български герои, царе, дипломати, политици, поети, музиканти, учени, учители, митрополити.
Има доста стадии на Освобождението, в този момент е време на избавление от освободителите. " - обобщава дипломатът.

С реакция в обществената мрежа излезе и дипломатът Стефан Тафров - непрекъснат представител на България в Организация на обединените нации през 2001 - 2006 и 2012- 2016 година

" Настоявам Министерството на външните работи на Република България да стачкува неотложно и остро против обидните квалификации към български жители и български медии, поместени на формалната страница във Facebook на посолството на Руската федерация у нас. Става дума за обява от български уебсайт, възпроизведена на уеб страницата на посолството. Това е неприемливо. " - показва дипломатът.



Поведението на съветското посолство провокира вълна от реакции във Facebook. Особено отвращение провокира фактът, че на страницата на посолството се трият мнения, изразяващи противоречие, без да съдържат афектиран или циничен език.

" Г-н дипломат, изразяването на мнение в България е право на всеки неин жител и това, че Вие или подчинените Ви не сте съгласни с тях, не е съображение за сходен " изкусен " език. Вие сте дипломат на Русия в суверенна страна и Ваше обвързване, както и на чиновниците Ви, е да почитате всеки неин жител. Ако не поднесете извиненията си пред България, то вие не сте заслужен да ходите по нашата земя, тъй като предците на " олигофрените " са дали на Русия и книжовност и вяра. Настоявам за формалното Ви опрощение. " - написа Красимир Бурмов от София.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР