Решението на руския президент Владимир Путин за поставяне на руските

...
Решението на руския президент Владимир Путин за поставяне на руските
Коментари Харесай

Говорителката на Белия дом: Путин фабрикува несъществуващи заплахи

Решението на съветския президент Владимир Путин за слагане на съветските сили за стратегическо въздържане в " специфичен режим на носене на бойно дежурство " е част от повтаряща се скица на Москва да фабрикува закани, с цел да оправдае експанзия, съобщи говорителката на Белия дом Джен Псаки, представена от Франс прес и Ройтерс.

Това е " повтаряща се скица, която наблюдавахме при президента Путин по време на този спор, която е да се фабрикуват несъществуващи закани, с цел да се оправдае продължаването на една експанзия ", съобщи Псаки.

" В нито един миг Русия не е била заплашвана от НАТО, нито е била под опасност от Украйна ", добави тя.

" Всичко това е част от схемата на Путин и ние ще ѝ се противопоставим ", увери говорителката.

" Ние имаме опцията да се защитим, само че би трябвало да притеглим вниманието към това, което виждаме да прави президентът Путин ", акцентира тя.

Псаки означи, че Вашингтон е подготвен да даде спомагателна помощ на Украйна и не се е отказал от наказания против съветския енергиен бранш.

" Ние желаеме да създадем това, като се уверим, че сме свели до най-малко отражението върху световния пазар, както и да го създадем по обединен метод ", акцентира тя.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба от своя страна дефинира на конференция решението за слагане на съветските сили за стратегическо въздържане в " специфичен режим на носене на бойно дежурство " като част от опит на Москва да окаже напън по време на идните договаряния. Той съобщи, че Москва се е отказала от предварителните си условия, откакто е претърпяла военни неуспехи.

" Няма да се предадем, няма да капитулираме, няма да отстъпим и сантиметър от своята територия ", увери украинският външен министър на конференцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР