Решението на Руската федерация да признае за независими и да

...
Решението на Руската федерация да признае за независими и да
Коментари Харесай

ЕС обяви плана си за санкции срещу Русия

Решението на Руската федерация да признае за самостоятелни и да изпрати съветски войски в избрани техни региони е нелегално и недопустимо . Това се показва в публично изказване на ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет, оповестяват от представителството на Европейска комисия.

От Европейски Съюз акцентират, че въпросното решение нарушава интернационалното право, териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, интернационалните задължения на Русия и в допълнение ескалира рецесията.

Двамата ръководители - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, приветстват твърдото единение на страните членки и тяхната решителност да реагират мощно и бързо на противозаконните дейности на Русия в съдействие с интернационалните сътрудници.

Днес следва да се организира неофициална среща на министрите на външните работи от Европейски Съюз, след което ще бъде публично импортиран първият пакет от наказания.
 Лондон удря със наказания пет съветски банки и трима олигарси
Лондон удря със наказания пет съветски банки и трима олигарси

Мерките разгласи английският министър председател Борис Джонсън

Впоследствие съответните органи ще се срещнат, с цел да завършват неотложно пакета. Той съдържа следните оферти за наказания:

- ориентирани към лицата, взели участие в противозаконното решение,

- ориентирани към банки, които финансират съветски военни интервенции и други дейности в тези територии,

- ориентирани към съветската страна и съветското държавно управление и способността им за достъп до финансовите и финансовите пазари и услуги на Европейски Съюз, с цел да се ограничи финансирането на нападателни и водещи до ескалация на напрежението политики,

- ориентирани към търговията на двата разколнически района с Европейски Съюз, с цел да се подсигурява, че виновните лица усещат ясно икономическите последствия от своите противозаконни и нападателни дейности.
 Европейски Съюз взема решение още през днешния ден за глобите против Русия
Европейски Съюз взема решение още през днешния ден за глобите против Русия

Този следобяд ще се организира незабавно съвещание на външните министри от Съюза

Европейски Съюз е подготвил спомагателни ограничения и е подготвен да ги одобри на по-късен стадий според от по-нататъшното развиване на ситуацията.

Съюзът остава в цялостна взаимност с Украйна и е обединен в поддръжка на нейния суверенитет и териториална целокупност.

Подкрепяме и ще продължаваме да поддържаме Украйна и нейния народ, акцентира се в изказването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР