Решението на Русия за мобилизация е откровено признание, че тяхната

...
Решението на Русия за мобилизация е откровено признание, че тяхната
Коментари Харесай

Зеленски: Мобилизацията е признание за провала на Русия в Украйна

Решението на Русия за готовност е искрено самопризнание , че тяхната постоянна войска, която е подготвяна от десетилетия да превземе непозната страна, не е издържала и се е провалила. Войната на Русия против Украйна за болшинството от съветските жители не е нещо по малкия екран или в интернет, а нещо, което е влезнало във всеки съветски дом . Това сподели във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от " Укринформ ".

Украйна устоя след пълномащабна офанзива на Русия. Украйна съумя да сплоти света към битката за независимост. Украйна съумя да освободи забележителна част от територията, нахлула в съветските войски. Украйна освобождава хората от съветския плен. Украйна съумя да промени хода на войната по този начин, че всеки окупатор, даже и най-неадекватният, почувства, че можем да победим и върви към победа, регистрира той.
 Над 1400 души задържани за часове в Русия след оповестената частична готовност
Над 1400 души задържани за часове в Русия след оповестената частична готовност

В Москва - 536, в Петербург - над 524 души

Сега се прави дипломатическа готовност на цялата интернационална общественост. Кръгът на тези, които ни поддържат в този момент, не се лимитира до нашите обичайни сътрудници и тези, които намерено подкрепяха страната ни след 24 февруари. Сега съвсем всички ни поддържат - това е реакцията на новите съветски ескалационни стъпки - в   частност, фарсът с подготовката на мними референдуми в окупираната територия показва случилото се през 2014 година в Крим и Донбас.

Когато Русия заявява, че сякаш желае договаряния, а разгласи готовност... Когато Русия знае ясната позиция на Украйна за невъзможността за дипломатически развой, откакто Русия организира каквито и да било бутафорни референдуми. Всичко е ясно на всички. Самата Русия със личните си ръце погребва вероятността за договаряния.

В градовете на Русия се организираха митинги против мобилизацията - въпреки и не всеобщи, само че се състояха. И това е индикатор. Не единствено в Москва и Санкт Петербург. Знаем действителните настроения в районите на Русия. Виждаме, че хората в Дагестан, в Бурятия, в други национални републики и райони на Русия схващат, че просто са били хвърлени. Хвърлен на гибел. Защо, да вземем за пример, дагестанци или някой различен би трябвало да умират в Харковска област или покрай Донецк? Защото един човек в Русия по този начин реши - за всички жители на Русия. Няма друга причина. Това е, което той желае, сподели още Зеленски.

Със сигурност знаем, че наборните писма за 300 000 души са отпечатани и подписани авансово , още преди да се появи това решение за готовност. Нашето разузнаване го потвърди. Но съветското управление се готви да вземе в армията до милион души - това е главното, за което в този момент мълчат. Знаем, че ще вземат всички безсистемно. Не единствено военните от запаса, само че и всевъзможни мъже. Всеки, който ще бъде толкоз изплашен, че ще се опасява повече да избегне войната, в сравнение с да почине във война.
 Руски опозиционери зоват за митинги против оповестената частична готовност
Руски опозиционери зоват за митинги против оповестената частична готовност

Според Алексей Навални Путин изпраща повече руснаци на гибел поради една несполучлива война

55 хиляди съветски бойци починаха в тази война за шест месеца. Десетки хиляди са ранени и осакатени. Ако не желаете още да ги последват или да бъдете съучастници в тази война, протестирайте, обърна се той с апел към съветските жители. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР