Решението на Русия за частична мобилизация на над 300 000

...
Решението на Русия за частична мобилизация на над 300 000
Коментари Харесай

Коментар на водещия: Външните вътрешни работи на България


Решението на Русия за частична готовност на над 300 000 мъже прави войната в Украйна много по-сложна. Ситуацията в Европа става по-сложна. Ситуацията в света става по-сложна. И обстановката в България, разумно, става по-сложна.

Така наречените на една пета от територията на Украйна ще съвпаднат с последната седмица на предизборната акция у нас, а оповестяването на самата анексия ще се случи два или три дни преди изборите на 2 октомври. Това ще е казус, невъобразим от Втората международна войник а, в който една експанзия в действителност ще бъде показана като " отбрана на родината ". Ще бъдат откъснати територии, които ще бъдат " оповестени " за територии на непозната страна, които ще бъдат бранени със закани от нуклеарни оръжия. Това значи, че с огромна възможност Европейски Съюз ще наложи още по-сурови наказания. В интернационалните връзки хаосът ще се усили . Ситуацията ще стане още по-непредсказуема и рискова.

И не ви споделям това, тъй като желая да ви тревожа, а тъй като войната в Украйна, мобилизацията в Русия, реакцията на Европа, всички тези взаимно свързани събития оказват въздействие върху нашия живот в България - върху страстите, публичните настроения, полезностите ни, цените, инфлацията, политиката и условията, които ще имаме към тези, които се борят за нашите гласове и ще пазят ползите на нашата европейска България.

Защото, с цел да разберем какво ще се случи вътре - би трябвало да гледаме на открито. И то не през призмата на контрастите обичам или ненавиждам, а през силата на обстоятелствата, които демонстрират, че войната ще ескалира в посока, която е мъчно да се предвижда . Прави ми усещане, че на този декор, през миналите седмици от акцията множеството политически сили избягваха да приказват за войната от боязън от загуба на гласове , без да си дават сметка, че по този начин се обезличават и се трансформират в част от пейзажа, който към този момент до болежка познаваме.

Подобна трансформация претърпя и служебният кабинет, който от изказванието, че " тази зима ще има хора, които ще умират от мраз " стигна до " Осигурили сме газ за зимата и даже може да изнасяме ". При предстоящата ескалация, няма повече да чуем за договаряния с " Газпром ", тъй като просто това към този момент не е на дневен ред и е част от предишното.

Много скоро, ще би трябвало да се вземат доста тежки решения, към които ще би трябвало да се обединим . Защото разединеното общество няма да е способно да премине през идната турбулеция. Ще са нужни взаимни отстъпки . Ще е нужен разговор . И малко успокоение и нормалност, които да покажат на обществото, че каквото и да се случва, то има водачи, които са подготвени да носят отговорност за думите си и няма да трансформират позициите си съгласно посоката напразно. Защото това време ще влезе в историята, а тя се написа пред очите ни. Подобни столетия изискват водачи, които осъзнават, че тяхната историческа отговорност е да ни преведат през компликациите и заплахите без мисъл за персонален рейтинг. Идва времето на личностите.

След седем дни България ще гласоподава за четвърти път през последните 20 месеца. Непрекъснатото повторение, че изборната интензивност ще е рекордно ниска не би трябвало да ни демотивира, тъй като това просто не е правилно. Активността постоянно ще е ниска, до момента в който гласуваме по описи, които по този начин и не бяха обновени през годините. Години на стопяване на българското население, само че опазване на все същите описи. Затова да забравим за тази мантра и просто да гласуваме. Защото след втори октомври, следва стратегически тест за българските политици и тяхната зряла възраст. Както и за нашата.

Външните работи ще дефинират вътрешната политика. Те са нашите външни вътрешни работи, които задават посоката на неразбираемото бъдеще.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР