Решението на Русия да проведе своята специална военна операция беше

...
Решението на Русия да проведе своята специална военна операция беше
Коментари Харесай

Медведев натяква на Украйна да се поучи от ЮАР за ядрените оръжия

Решението на Русия да организира своята специфична военна интервенция беше значително повлияно от заканите на Киев да възобнови нуклеарната си стратегия. Това твърди заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представен от ТАСС.

В обществената мрежа ВКонтакте той написа, че режимът в Киев " горчиво плаче поради решението на Будапещенския меморандум от 1994 година за евакуиране на нуклеарния боеприпас (на Украйна), завещан от Съюз на съветските социалистически републики и ситуиран на тяхна територия ".

" Украинските водачи също по този начин обявиха, че биха го употребявали против нас и личните си жители с дяволско наслаждение. Те недвусмислено го намекнаха, когато заплашиха да възобновят нуклеарната стратегия, което значително провокира специфичната военна интервенция ", акцентира Медведев.

Медведев, който е бил президент на Русия (2008-2012 г.) и министър-председател на страната (2012-2020 г.), означи, че всички украински президенти - от Леонид Кравчук до Володимир Зеленски, по-късно разказват отхвърли на Украйна от нуклеарния си боеприпас като насилствена мярка, " макар че Киев нямаше средства да резервира " могъществото ", което получи инцидентно ".
 Медведев предсказа победа за Русия в
Медведев предсказа победа за Русия в " свещената борба със Сатаната "

Москва можела да изпрати враговете си във безконечния огън на Ада

Той означи и обстоятелството, че решението за евакуиране на нуклеарния боеприпас от Украйна е взето под сериозен напън от страна на Вашингтон.

Медведев уточни като контрастиращ образец Южна Африка, която е " първата и единствена страна, притежаваща нуклеарни оръжия, капацитет да ги създава, команден комплекс и средства за доставка, с цел да вземе значимото политическо решение да се откаже от всичко това непринудено ".

" След което се причисли към ДНЯО (Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия - б.р.) и стана един от основателите за сключването на Договора за зона, свободна от нуклеарно оръжие в Африка през 1996 година ", напомни той.
 Министерство на външните работи на Русия излезе с изказване за попречване на нуклеарна война
Министерство на външните работи на Русия излезе с изказване за попречване на нуклеарна война

Москва приканва нуклеарните страни към въздържаност

Заместник-секретарят на съветския Съвет за сигурност означи също, че демократичното държавно управление, пристигнало на власт след рухването на апартейда, " е заело виновна и суверенна позиция във връзка с своя народ, прилежащите страни и цялата международна общественост и през днешния ден не съжалява за избора си отпреди 30 години; гордее се с него и показва пътя на другите със личния им образец ".

" Именно по тази причина Южна Африка през днешния ден е най-важният представител на световната архитектура на оформящия се нов многополюсен международен ред. Претория, наедно с Русия, Китай, Индия и Бразилия, е основен детайл от добре координирания механизъм БРИКС ", заключи Медведев.
 The National Interest: Как да бъде избегната нуклеарна война поради Украйна
The National Interest: Как да бъде избегната нуклеарна война поради Украйна

Военната мощ без дипломация не може да докара до устойчиви резултати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР