Решението на Русия да продава за рубли природен газ на

...
Решението на Русия да продава за рубли природен газ на
Коментари Харесай

Песков: Купуването на газ с рубли не важи за вече доставени количества

Решението на Русия да продава за рубли природен газ на избраните от нея като неприятелски страни може да бъде анулирано в бъдеще. Засега обаче това е най-сигурният вид за Москва, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

Попитан дали новите правила ще важат за вече доставени количества синьо гориво, Дмитрий Песков посочи, че съответният президентски декрет няма да се ползва със задна дата. Документът беше подписан от Владимир Путин през вчерашния ден и е в действие от през днешния ден. Той планува потребителите на съветски природен газ от неприятелските страни да превеждат долари и евро по сметки в съветската “Газпромбанк ”, която на собствен ред да конвертира валутата в рубли на московската борса. 

Президентът Путин предизвести, че в случай че европейските клиенти на “Газпром ” не одобряват новите правила, то настоящите контракти ще бъдат прекъснати.

Днес Владимир Путин подписа различен декрет. Той позволява на съветските самолетни компании да заплащат в рубли лизинга на самолетите, които употребяват и които са благосъстоятелност на компании от неприятелските страни. За задачата на лизнгодателите се предлага да получават парите си по сметки в съветски банка в рубли, а сумите да са еквивалентни на заемите в задгранична валута по курса на Централната банка. Ще напомня, че в края на март Европейският съюз забрани доставките на самолети и аварийни елементи в Русия поради по този начин наречената военна интервенция в Украйна.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР