Решението на Районния съд от 30 януари подлежи на обжалване

...
Решението на Районния съд от 30 януари подлежи на обжалване
Коментари Харесай

1000 лева глоба за фалшиво удостоверение за минат технически преглед

Решението на Районния съд от 30 януари предстои на обжалване в 15-дневен период.

Пловдивският областен съд санкции с 1000 лева водач, показал подправено уверение за минат механически обзор пред служители на реда в Перущица. Мъжът дал документа на униформените, откакто открили, че колата му не е предходна тест за редовност.

Водачът бил спрян за рутинна инспекция на 3 юни предходната година от чиновници на районното ръководство в Стамболийски. Щом видели удостоверението, те се усъмнили, че може да е менте и създали информация в системата. Оказало се, че такова не е издавано, а на посочения в него адрес няма регистриран пункт за механически прегледи, добавя 24 часа.

Спипаният водач обяснил, че е купил фалшификата за 200 лева от гражданин на Калековец, който познава като “Котка Оператор ”. Не отишъл да си направи същински механически обзор, защото не бил платил налозите за колата от 2019 година Полицаите го отвели в районното ръководство за изясняване на случая.

Назначената експертиза потвърдила, че документът не е същински. Не е открита самоличността на “Котка Оператор ”, само че съгласно съда не може да се търси отговорност от лидера за изработването на фалшификата. Освен санкцията, той ще би трябвало да заплати и 170 лева разходи по делото.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР