Решението на проблема със заплатите на медицинските сестри тотално забуксува.

...
Решението на проблема със заплатите на медицинските сестри тотално забуксува.
Коментари Харесай

Властта налива 86 млн. в здравната система

Решението на казуса със заплатите на медицинските сестри тотално забуксува. Премиерът Бойко Борисов събра здравният министър Кирил Ананиев и шефа на НЗОК да обяснят за 50-те милиона лв. за заплати на медиците. На срещата е участвал и финансовият министър Владислав Горанов.

Министър Ананиев на брифинг в Министерски съвет изложи последователност на тематиката. Протестът на медицинските сестри продължи, от самото начало сме желали да помогнем на медицинските сестри, тъй като техните заплати са ниски, сподели здравният министър. Оказва се, че допустимата държавна помощ може да е единствено 6 милиона лв.. За остатъка до 50 милиона средствата можело да дойдат от НЗОК, както стана ясно от обяснението.

Затова и парите са взети от запаса на Касата. За повторно през днешния ден министър Ананиев изясни това, откакто влезе в конфликт с левицата в Народното събрание. Затова се наложила и смяна в постановлението на Министерски съвет, която ядоса алените и от няколко дни от Българска социалистическа партия питат за какво за излъгани медицинските сестри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР