Решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на

...
Решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Ветото на Радев е срам

„ Решението на президента Радев да наложи несъгласие върху даването на бронирана техника за Украйна може да се дефинира единствено с една дума – позор “. Това е коментирал ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, оповестяват от пресцентъра на партията.

Техниката е с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи

„ След това решение е още по-категорично ясно какъв брой е значимо за България да има евроатлантическо парламентарно болшинство и подкрепяно от него евроатлантическо държавно управление. Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един различен, неевропейски и опасен  път  - към Москва, към Путин, където проруските политици желаят да я отклонят “, показва той.

Според него Народното събрание още тази седмица би трябвало да преодолее ветото на президента.

Сигурността, здравето и живота на българските жители следва да бъдат първокачествен приоритет, уточни Радев

В претекстовете към ветото президентът Румен Радев отбелязва, че народните представители не са били задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което ги слага в неспособност обективно да преценяват дали предоставяната техника е с отпаднала нужда.

Договорът планува закупуването на 183 машини „ Страйкър “ и 15 спомагателни машини

Държавният глава акцентира, че не са взети поради нито военновременните задания, вменени на Министерството на вътрешните работи, нито потребностите на Главните дирекции „ Гранична полиция “ и „ Пожарна сигурност и сигурност на популацията “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР