Решението на президента да не присъства на клетвата на новите

...
Решението на президента да не присъства на клетвата на новите
Коментари Харесай

Крум Зарков: Президентът не е нарушил Конституцията

Решението на президента да не участва на клетвата на новите конституционни съдии бе от символен темперамент, тъй като той сподели, че има един човек и една институция, които не одобряват ненормалното да ни се показва като обикновено. Това сподели съветникът на Румен Радев по правните въпроси Крум Зарков в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

По думите му президентът е показал претекстовете си срещу избора на Атанасова и Белазелков в конституционната си тъжба и това няма общо с клетвата.

" България се ръководи ненормално на естествената човешка логичност и някой би трябвало да споделя понякога, че царят е гол. Трябва това, което хората от самото начало си приказват, да има и своя институционален изразител ", разяснява Зарков.

Зарков е безапелационен, че Румен Радев не е нарушил Конституцията, като е оспорил избора на новите съдии и не е участвал на клетвата им.

През седмицата ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани президента да подаде оставка, а прокуратурата да проверява " Дондуков " 1 за вероятни корупционни схеми, свързани със секретаря на президента Николай Копринков. Депутатът уточни, че президентството е една " тъмна институция, цялостна с доста кеш ". Зарков отговори по следния метод:

" Кеш няма, вътре е ярко. Това са нелепости, които господин Пеевски приказва и бих го призовал в случай че знае нещо, да отиде в прокуратурата да го каже. в случай че не, да откри различен обект за своите хули ".

В последните шест месеца липсва български парламентаризъм.

" Парламентаризъм ли е всяка заран Делян Пеевски и Бойко Борисов да споделят какво ще се случи денем. През останалото време 238 депутати се замерят с безсмислени обиди и най-после става това, което са ни споделили пред асансьора тези двамата ", разяснява Зарков.

Има политически ангажимент за приемането на България и Румъния по въздух в Шенген от 1 март, само че при избрани условия, залегнали в анекса, означи той.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР