Решението на Общински съвет Царево по казуса Силистар“ отива в

...
Решението на Общински съвет Царево по казуса Силистар“ отива в
Коментари Харесай

Казусът Силистар“ влиза в съда! Решението на ОбС-Царево е незаконосъобразно?

Решението на Общински съвет Царево по проблема " Силистар “ отива в съда като незаконосъобразно. След предписание на премиера Бойко Борисов и откакто се срещна със мненията на Министерство на регионалното развитие, РИОСВ-Бургас и Окръжна прокуратура- Бургас и в осъществяване на законовите си пълномощия регионалният шеф оспори решението като незаконосъобразно.

 Ден откакто Протоколът от съвещанието постъпи в Областна администрация  Бургас  юристите направиха инспекция на всички условия. Разрешението за разработване на план на проект за застрояване за аграрен парцел в местността " Силистар “ е обещано без да са спазени законовите процедури. В съответния случай парцелът попада в рамките на естествен парк " Странджа “. При това събитие е било нужното планът за организационен проект да бъде координиран с Министерство на околната среда и водите. Липсата на такова мнение съставлява значително нарушаване на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

В заповедта си регионалният шеф дава и спомагателни причини за незаконност. За да се обезпечи нужната инфраструктура за безвъзмезден достъп до разположения наоколо морски плаж е належащо изработването на парцеларен проект за неурбазинизараните територии или регулационен проект в урбанизирана такава. В случая решението на Общински съвет Царево е за разработване на обстоен организационен проект - проект за застрояване за частен парцел.

Контролът, който Областна администрация Бургас реализира върху решенията на общинските препоръки не е случаен, той е част от главните контролни функционалности на институцията.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР