Решението на НС се оказа пожелателноОт партията подготвят жалба до

...
Решението на НС се оказа пожелателноОт партията подготвят жалба до
Коментари Харесай

„Възраждане“ бламира COVID сертификатите

Решението на Народно събрание се оказа пожелателно
От партията приготвят тъжба до Конституционния съд против дискриминационния документ

Разчитали на съвестта на депутатите

Депутатите от групата на „ Възраждане” неодобряваха зелените документи, като влязоха демонстративно в Народното събрание, без да показват претенции документ. От 24 януари в постройката на Народното събрание се влиза единствено против документ за имунизация или преболедуване, както и с тест.

„ Ние се борим условието за зелени документи да отпадне за всички българи. Тези документи са противоконституционни”, разгласи зам.-председателят на „ Възраждане” Цончо Ганев.

Председателят на партията Костадин Костадинов сподели, че няма документ и съпостави мярката със възбраната от 1941 година в постройката на Народно събрание да влизат евреи. Преди това пред Нова телевизия той съобщи, че нямат желание да съблюдават рестриктивните мерки за влизане в Народно събрание. „ Нека всички български жители, които се усещат дискриминирани, да постъпят по същия начин”, сподели той. „ Никой не желае кавги по тази тематика, само че зеленият документ потвърди своята неефективност. Не би трябвало да има разделяне сред българските жители по тази тематика, като това е превъзходен мотив документите да бъдат анулирани напълно. Подготвяме конституционна тъжба по този повод”, добави той.

„ Народното събрание се трансформира в някакъв цирк. Никой не може да лимитира правото ти да вървиш на работа”, сподели още Костадинов.

Още в понеделник, когато влезе в действие условието за влизане в Народно събрание със зелен документ от думите на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев се разбра, че мярката е пожелателна. „ Разчитам на моралната съвест на народните представители. Все отново сме си приели правила за достъп и е редно да ги съблюдаваме, създали сме организация”, разяснява Минчев. От НСО също признаха, че няма по какъв начин да не позволяват депутати без претенции документ.
Пламен Киров, професор по конституционно право пред „ Труд”: Правото на труд може да се ограничи единствено със закон


Статутът на народните представители се дефинира от член 67 от Конституцията, който разпорежда представителна функционалност на депутатите (те съставляват освен своите гласоподаватели, само че и целия народ). Тази своя представителна функционалност депутатите реализират, като работят въз основа на Конституцията и законите, в сходство със своята съвест и убеждения.

Освен това чиновниците на НСО не са здравни инспектори, с цел да вървят да изискват здравни документи. Те охраняват постройките на Народно събрание и по този метод подкрепят и обезпечават активността на депутатите. Те им спомагат да реализират активността си като народни представители.

Правото на труд, като всяко друго конституционно право не може да бъде лимитирано с различен акт, с изключение на със закон и то съразмерно. Преценката за допустимостта на ограничаването на съответното право се прави от Конституционния съд.

Не е допустимо депутат да бъде отхвърлен от пленарно съвещание поради липса на зелен документ, тъй като той не нарушава дисциплината и тъй като той не съставлява по-голяма евентуална опасност от всички останали депутати, които имат зелен документ, защото на всички е ясно, че и имунизираните от време на време са приносители на Коронавирус.

Когато се основава обвързване, би трябвало да следва и глоба за неговото несъблюдение. В случая каква е глобата?

Самото решение е дискриминационно във връзка с народните представители, тъй като тестванията на всички останали, които се позволяват до постройките на Народно събрание, се заплащат от бюджета на Народното събрание, а на депутатите не се заплащат. Решението в действителност е по-скоро политическо, а не е подбудено само и единствено от грижата за здравето на народните представители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР