Решението на Нидерландия за Шенген не е справедливо и аргументирано,

...
Решението на Нидерландия за Шенген не е справедливо и аргументирано,
Коментари Харесай

Калфин: Да блокираме важните теми за Нидерландия

Решението на Нидерландия за Шенген не е заслужено и аргументирано, то е обидно. Това разяснява пред Дарик някогашният вицепремиер и външен министър Ивайло Калфин. Според него единственият метод да отговорим е като по значима тематика за Амстердам предприемем реципрочни дейности.

По думите му България от дълго време е изпълнила всички критерии за влизане в Шенген, а Европейската комисия не един път е казвала, че страната ни е подготвена да се причисли към пространството.

В Шенген постоянно се е влизало с механически условия, които, откакто се изпълнят от дадената страна, тя влиза автоматизирано в пространството, напомни Ивайло Калфин. Но процедурата изисква единодушието на всички страни членки, сподели Калфин и посочи, че Нидерландия постоянно блокира присъединението ни.

Той даде образец с тематиката за командированите служащи, която е била доста значима за Нидерландия, като в тази ситуация страната ни е показала схващане и е потърсила вид, който да устройва всички.

По думите му държанието на Нидерландия не оказва помощ на европейската интеграция, макар че голямата част от страните членки са на мнение, че България е подготвена.

На 23 ноември Европейската комисия за следващ път удостовери, че България извършва всички нужни критерии и е подготвена да се причисли към Шенген.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР