Решението на Министерството на здравеопазването да закупи 6 хеликоптера за

...
Решението на Министерството на здравеопазването да закупи 6 хеликоптера за
Коментари Харесай

Възраждане не искат медицински хеликоптери сега

Решението на Министерството на здравеопазването да закупи 6 хеликоптера за HEMS е възторг да купим една техника и да демонстрираме, че я имаме. В нашите лечебни заведения няма съоръжение и летателни площадки.

Това сподели Николай Дренчев от ПГ на " Възраждане " на брифинг в Народното събрание.

" В Пирогов няма такава, има абстрактен план да се построи, само че това е извънредно комплициран план. Малко по-лесно би било да се построи във ВМА ", съобщи Дренчев и добави, че вертолетите са последното нещо, за което би трябвало да мислим, когато приказваме за тази система.

По думите му най-прекият път българският народ да получава такава помощ, е да се одобри Закон за незабавната здравна помощ.

" Виждаме все още един отчаят опит да се вземат едни пари от Европейския съюз. Има едно надхитряне с Европейски Съюз и с фондовете, от които ние чакаме пари ", счита Дренчев и акцентира, че закупуването на хеликоптерите ще служи единствено за пиар на хората, които са ги поръчали, до момента в който действително те няма да могат да стигнат до българските жители, в случай че не бъдат подхванати дейности от този или от идващия парламент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР