Решението на международния съд в Страсбург, който потвърждава невинността на

...
Решението на международния съд в Страсбург, който потвърждава невинността на
Коментари Харесай

Допуснаха решение на съда в Страсбург в процеса срещу български граничари, обвинени за смъртта на турски бракониер

Решението на интернационалния съд в Страсбург, който удостоверява невинността на български граничари, упрекнати за гибелта на турски нарушител, е позволено по време на днешното съвещание. То се води от Наказателния съд в турския град Къркларели и е за случая от 2008 година, оповестява.

Днес дойде преводът на решението на Европейския съд по човешките права, който намира за вярно оневиняването на българските граничари, разяснява техният юрист Джошкун Молла:

„ Трябва да вземе (турският съд – б.а.) под внимание решението на Страсбургския съд, тъй като ние сме приели като страна решенията на този съд и би трябвало да се ползват “, разясни той.

В днешното съвещание е разпитан и очевидец, разяснява юристът:

„ Който е гледал по българска телевизия нещо и е направил запис на тези излъчвания. Неговото мнение е, че той (бракониерът – б.а.) е бил убит поради един калкан. Не го одобрих и заявих, че това не е свидетел. Той не знае за случая, а единствено изрича своето субективно мнение и то – от телевизионно предаване. Той не може да бъде признат като очевидец “, добави Молла.

Въпросните записи ще бъдат гледани от магистратите.

Поисках още веднъж съдът да се откаже от издирването на граничарите с алена бюлетина, само че ми отхвърлиха, уточни Молла. Документите за нея към момента се оформят, разясни той.

Делото е отсрочено за 5 юли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР