Решението на Marriott поставя Airbnb в доста неудобно положение, точно

...
Решението на Marriott поставя Airbnb в доста неудобно положение, точно
Коментари Харесай

Хотелската верига Marriott ще конкурира Airbnb със собствена платформа

Решението на Marriott слага Airbnb в много неловко състояние, тъкмо откакто платформата за наем на жилища съумя да извърши няколко сполучливи вложения в хотелиерския бизнес.

© Charles Platiau Американската хотелска верига Marriott ще сътвори лична платформа за наем на жилища. Това оповестява Financial Times, като прибавя, че тя е първата в бранша, която подхваща такава стъпка. Целта ѝ е да изпревари Airbnb, която сега се радва на огромен триумф с помощта на вложенията в бранша с краткосрочно отдаване на апартменти.

Най-големият оператор на хотели ще предлага повече от 2 хиляди жилища в 100 града из Европа, Англия и Карибите посредством платформата си Homes & Villas. Всичко това се случва, до момента в който Airbnb се готви за борсов дебют и се разраства, като влага в разнообразни стартъпи с високи оценки.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Новият проблем за Airbnb

Главният търговски шеф на Marriott Стефани Линарц съобщи, че " компанията поема ангажимент да бъде в крайник с нововъведенията, защото потребителските потребности се трансформират ". Подобна опция би предоставила на клиентите " жилище с всичките му улеснения и в това време сигурност ".

Homes & Villas ще е част от неотдавна стартиралата стратегия за преданост на Marriott - Bonvoy, чиято цел е още по-близка връзка с потребителите. Решението на Marriott идва тъкмо откакто Airbnb сполучливо извърши няколко придобивания в хотелиерския бранш
Решението на Marriott слага Airbnb в много неловко състояние тъкмо откакто платформата за наем на жилища съумя да извърши няколко сполучливи вложения в хотелиерския бизнес, разяснява FT. През март софтуерната компания, която беше оценена на 31 милиарда $ през 2017 година, закупи платформата за бързи и лесни резервации на жилища Hotel Tonight с пазарна капитализация от 463 млн. $.

По-рано този месец Airbnb купи дял в индийската хотелиерска верига Oyo Hotels&Homes, с цел да се разрасне на пазара в Азия. И за край - последната ѝ стъпка в тази посока беше едвам предходната седмица, когато влага 160 млн. $ в стартъпа за наем на жилища с новаторски дизайн Lyric.

След тези смели " придобивки ", на Airbnb ѝ оставаше единствено да се пребори с конкуренцията в лицето на огромните туристически уеб сайтове като Expedia и Priceline. Сега обаче е допустимо най-голямото ѝ предизвикателство да бъде Marriott.

Може ли да се разчита на стратегиите за преданост

От друга страна, компликация за огромните хотелиерски групи е мощната онлайн конкуренция, по тази причина и множеството от тях започнаха да работят върху основаването на лични потребителски стратегии за преданост (като Bonvoy на Marriott).

Тези на InterContinental Hotels и Accor да вземем за пример имат доста екстри - от безвъзмезден наем на стаи до бонус билети за разнообразни събития.

Важна е реалистичната преценка

Американските консуматори са похарчили повече средства за наем през Airbnb предходната година, в сравнение с в Hilton или InterContinental Hotels. Това излиза наяве от данни на Second Measure, която проучва транзакциите с кредитни и дебитни карти.

Освен това клиентите са лоялни към Airbnb - 40% от тези, които са употребили платформата през 2017 година, са я употребили и тази година. От друга страна, процентът на потребителите, които са резервирали още веднъж година след първия си престой в Marriott, Hilton и IHG, е понижен сред 24 и 29% за последните шест години.

Лиям Браун, който е президент на Marriott за Европа, Близкия изток и Африка, разяснява, че " стратегиите за преданост са от значително значение " за тактиката на компанията, тъй като разрешават " допустимо най-силна непосредственост с клиентите ". Залозите са високи за хотелска промишленост за 539 милиарда $, тъй като лоялните клиенти нормално са по-ценни. Въпреки че такива стратегии от дълго време са важен инструмент за печелене на клиенти, навлизането на Airbnb в бранша още повече ускорява напрежението.

Според анализатора от Bernstein Ричард Кларк хотелските вериги би трябвало да измислят по какъв начин да задържат тези клиенти, които не пътуват чак толкоз постоянно и няма от кое място да са си набавили нужните точки за безвъзмездна нощувка.

В същото време съгласно основния изпълнителен шеф на IHG Кейт Бар всичко се крие в умеенето да си реалист - " фирмите би трябвало сами да преценят действителния късмет до каква степен стоят преди всичко за клиентите ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР