Решението на корпорацията Hitachi да спре програмата за строителството на

...
Решението на корпорацията Hitachi да спре програмата за строителството на
Коментари Харесай

Японските ядрени възможности стават все по-ограничени, коментират местните медии решението на Hitachi


Решението на корпорацията Hitachi да спре програмата за строителството на АЕЦ във Англия продължава да се разисква от японските медии. Както е известно, на 17 януари 2019 година Horizon Nuclear Power " (HNP) разгласи за прекъсването на програмата си за построяването на атомната централа Wylfa Newydd във Англия. Компанията имаше проекти и за построяването на нови блокове на площадката на Oldbury.
В публицистичната си публикация Japan Times, представен от atominfo отбелязва, че на процедура всички японски планове за създаване на АЕЦ в чужбина са се оказали закрити или замразени.

Както е известно Виетнам отсрочи за неустановен период строителството на АЕЦ с френско-японски реактори АТМЕА-1. В края на предходната година от проектите за създаване на атомни реактори във Англия се отхвърли корпорацията Toshiba. Накрая, вероятностите за строителството на АЕЦ с АТМЕА-1 в Турция към сегашния миг остават неразбираеми.

В друга публикация, оповестена във вестника се обръща внимание на изгазването на ръководителя на японската бизнес федерация Хироаки Наканиси от 1 януари 2019 година В диалог с публицисти той е споделил, че комерсиалните благоприятни условия за доставчиците на АЕЦ стават „ все по-ограничени “. Той оглавява и корпорацията Hitachi.

Ако клиентите, даващи поръчките не могат да получат облага от новите атомни блокове, то без облага ще останат и доставчиците на атомни технологии. Тази обстановка ще продължи до тогава, до момента в който обществеността се афишира срещу атомната енергетика, счита Наканиси.

Изданието отбелязва, че думите на Наканиси са били пренебрегнати от всички огромни японски медии. Първата огромна обява, отдадена на изявлението на Наканиси се е появила единствено на 5 януари в районното издание " Tokyo Shimbun ".

Според „ Japan Times " изявленията на Наканиси приказват за разминавания във възгледите сред огромният енергиен бизнес и държавното управление на Япония по въпроса за нуклеарния износ. Правителството, както е известно, счита експортът на реактори за значима задача, само че бизнесът задава въпроси за икономическата целенасоченост.

Между прочее формалната позиция на държавното управление на Япония за реакторния износ не е претърпяла смяна след дейностите на Hitachi. Агенция " Jiji " цитира изявленията на секторния министър Hiroshige Seko. „ Нямя никаква смяна в нашия ангажимент към мирното потребление на атомната сила в целия свят и битката с изменението на климата “, е споделил министъра на конференция в петък.

По думите му, в света доста страни се интересуват от атомната енергетика и „ има възможност японските технологии по нуклеарна сигурност, набрали опит след повредата през март 2011 година на „ Фукушима Дайичи “ да дадат своя световен принос. (в строителството на АЕЦ)”.

Всичи решения за износ на реактори би трябвало да се взимат от фирмите, само че държавното управление на Япония възнамерява да прегледа ограничения за поддръжка на кадровия капацитет и технологиите в атомния бранш, е добавил министър.

Излизането на японските компании от атомните планове във Англия значи усилването там на обединяването сред EDF и китайските атомни корпорации, счита един от наблюдаващите на " Japan Today ".

EDF и CGN към този момент си сътрудничат за строителството на АЕЦ Hinkley Point С и възнамеряват взаимни действия на най-малко още две английски атомни площадки.

Освен това те водят и интензивно договаряния с английското държавно управление за използване при атомното строителство на правилото RAB-регулиране, който да им даде опция да пристъпят към отплата на разноските още по времето на стадия на създаване на блоковете и по този метод да понижат равнището на финансовите си опасности.

Разбира се, договарянията ще бъдат сложни. В английската политика и общество не са малко съперниците на каквато и да е „ милосърдие “ във връзка с атома. Но излизането на " Toshiba " и " Hitachi " от английските планове увеличи доста възможностите за триумф на EDF и CGN.

“Британската тактика за енергийна сигурност и декарбонизация виси на косъм, написа изданието. Плановете за подмяна на старите английски атомни блокове се оказва изцяло в ръцете на френски и китайски атомни компании и те безусловно ще се възползват от това.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР