Решението на Конституционния съд беше предвидимо, фактите бяха ясни за

...
Решението на Конституционния съд беше предвидимо, фактите бяха ясни за
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия за казуса с Кирил Петков: Не може да си слуга на двама господари

Решението на Конституционния съд беше предвидимо, обстоятелствата бяха ясни за цялото общество. Това съобщи в някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков във връзка проблема с двойното поданство на Кирил Петков.

Той изясни, че решението е било предстоящо.

По-тревожно е, че след произнасянето на Конституционен съд се откриха хора, които преди са се афиширали като правозащитници, внезапно започнаха да приказват, че приложената конституционна норма е архаична и можело и да не се ползва. Конституционната норма е безусловно точна, навременна и целесъобразна, дава отговор на националния суверенитет на България, безапелационен е Ненков.

Той изясни, че конституционна спънка има единствено за народните представители и членовете на Министерски съвет, по този начин обаче няма за постовете регионален шеф, кмет, зам.-министър.

Не може да си прислужник на двама господари. Трябва да избереш на чия страна ще служиш. Ами в случай че имахме спор с Канада, попита Ненков, като напомни случая със съглашението СЕТА.

Другото забавно решение на Конституционния съд тази седмица беше тълкувателното решение по отношение на понятието " пол ".

Конституционен съд напълно предстоящо сподели, че в основата на понятието пол по смисъла на Конституцията, е биологията на индивида. Това значи, че държавните органи не могат да узаконяват някакъв трети пол, определен от самия субект. В последния абзац от решението е казано доста ясно, че когато биологията не може да даде явен отговор за пола на индивида, тогава към този момент неговото мнение има значение, изясни Ненков.

И още - за несъгласията сред Европейски Съюз и Полша във връзка европейското право, вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР