Решението на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) за установен

...
Решението на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) за установен
Коментари Харесай

Шефка на болница връща близо 32 хил. лв. заради конфликт на интереси

Решението на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) за открит спор на ползи във връзка с шефа на МБАЛ Павликени Ренета Кръстева е препотвърдено от Върховния административен съд (ВАС). Това оповестяват от Комисията.

Д-р Кръстева в спор на ползи е сключила контракт за наем за краткотрайно и възмездно прилагане на пространства и инсталация на общинската болница в частен интерес на обвързвано с нея лице – Самостоятелна медико-диагностична лаборатория, комерсиално сдружение, със притежател и шеф нейният татко.

В хода на инспекцията е открито, че доктор Кръстева е едноличен притежател на капитала на лабораторията до септември 2009 година, само че и към сегашния миг продължава да бъде на трудов контракт към нея като „ доктор шеф на поделение – лаборатория “, без значение че от януари 2010 година е вписана като шеф на МБАЛ Павликени.

За осъщественото от нея административно нарушаване доктор Кръстева е наказана да заплати санкция в размер на 5000 лева В изгода на страната се лишава и сумата в размер на 31 830.55 лева, представляваща получената материална полза вследствие на открития спор на ползи, осведомят още от КПК.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР