Решението на кабинета е като от тоталитарния режимПремиерът: И банките

...
Решението на кабинета е като от тоталитарния режимПремиерът: И банките
Коментари Харесай

Божков оспорва във ВАС черния списък на Янев

Решението на кабинета е като от тоталитарния режим
Премиерът: И банките да внимават

Гражданска платформа “Българско лято” ще оспори във Върховния административен съд решението на Министерски съвет за основаване на работна група, която да предприеме дейности в отговор на наложените наказания от Службата за надзор на задграничните активи на Съединени американски щати (OFAC) от 4 юни 2021 година Това обявиха от групировката на предприемача Васил Божков.

“Пороците на акта са толкоз доста и толкоз радикални, че партията изиска оповестяване на Решението за изцяло нищожно”, обявиха от “Българско лято”. И още: “Решението на Министерския съвет е без казус в демократичната история на страната ни. Подобна процедура - да се сформират санкционни описи - е присъща за тоталитарния режим в България във времената на комунистическата тирания, в която избрани лица бяха обществено обявявани за “невъзвращенци”, “врагове на народа” или “враждебни към националната власт”. В същото време преди началото на Съвета по сигурност през вчерашния ден, служебният министър председател Стефан Янев предложи банките да не реализират транзакции към лица и компании от листата “Магнитски”.

“Служебното държавно управление е длъжно да предприеме ограничения, които да минимизират риска за държавните институции, за българските жители във финансово отношение”, сподели по този мотив президента Румен Радев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР