Решението на кабинета да осигури 15 000 машини за следващите

...
Решението на кабинета да осигури 15 000 машини за следващите
Коментари Харесай

Шефът на правната комисия: Всички искаха машинно гласуване, премиерът се съобрази с това

Решението на кабинета да обезпечи 15 000 машини за идващите парламентарни избори провокира разнообразни мнения в коридорите на Народното събрание.

" Всички желаеха да има машинно гласоподаване, предвид на което, и министър председателят се съобрази с това ", сподели ръководителят на правната комисия Анна Александрова.



По думите й занапред следва да се посочи методът, по който ще бъде гласувано с машини, узаконяването им, както и съхраняването им. Миналата година от ГЕРБ се ангажираха с правенето на консенсусни промени в И зборното законодателство.

Александрова уточни, че към този момент има образувана работна група, в която вземат участие по трима представители от всяка парламентарна група. Вчера е било първото съвещание на групата, на което е бил реализиран консенсус във връзка с машинното гласоподаване.

Освен тематиката с машинния избор, работната група ще разисква и промени свързани с изчистването на изборните описи от по този начин нар. мъртви души, опцията за издание на резултатите от социологическите организации в изборния ден, електронното отчитане на протоколите и ограниченията против пазаруването на гласове.

Анна Александрова изрази усещането си, че хартиените бюлетини следва да останат, поради нежеланието на една част от гласоподавателите да гласоподават с машини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР