Решението на ГЕРБ кого от двамата кандидати за управител на

...
Решението на ГЕРБ кого от двамата кандидати за управител на
Коментари Харесай

Тома Биков: Възможно е ГЕРБ въобще да не участва в гласуването за управител на БНБ

Решението на ГЕРБ кого от двамата претенденти за шеф на Българска народна банка да поддържа, ще бъде взето сигурно преди избора, само че то ще бъде политическо, тъй като концепцията на настоящия избор е напълно политическа, това сподели в " Още от деня " зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Виждането на ГЕРБ е било напълно друго.

По думите му, актуалният гуверньор на Българска народна банка Димитър Радев, който се употребява с интернационален престиж, неоспорим експерт и специалист е, той е индивидът, който се оправи при започване на мандата си с тежката рецесия, обвързвана с банкрута на КТБ, и можеше да бъде препоръчан да продължи да заема тази служба.

Биков е безапелационен, че ГЕРБ не са създали предлагането, защото кандидатурата на Димитър Радев е щяла да бъде отхвърлена, тъй като е препоръчана от опозицията. Той счита, че четирите съдружни партии просто желаят да си вземат един пост, като гледат на работата на шефа на Българска народна банка като на доста лека и приятна.

Подчерта, че тази работа ще е значимо предизвикателство, защото България кандидатства за еврозоната и ритъмът на работа не трябва да стопира. Категоричен е, че ни би трябвало човек, който се употребява с положително име в тези среди.

" Единият от претендентите е ръководител на ПГ на " Продължаваме промяната ", а другият е ръководител на Бюджетната комисия и народен представител от " ИТН ". Ако те не бяха на тези позиции, дали щяха да бъдат претенденти за шеф на Българска народна банка? ", разяснява Биков и не изключи опцията ГЕРБ изобщо да не взе участие в гласуването.

В мълчанието на " Демократична България " и Българска социалистическа партия за това кого ще поддържат при гласуването за гуверньор на Българска народна банка, Биков открива отрицание към двете кандидатури.

Относно първите 100 дни на държавното управление, Тома Биков акцентира, че е сериозно надъхан, само че че за него най-слабите звена са две - министърът на финансите, който, по думите му, " не може да предвижда за повече от един месец напред, а министър-председателят въобще не е в положение да предвижда какво ще направи на следващия ден ".

Биков добави, че ГЕРБ чака партиите в ръководещата коалиция сами да стигнат до извода, че това държавно управление не е просто едва, а към този момент става рисково за страната. Според него систематичните партии в това ръководство би трябвало да си дадат сметката, че те ще дават отговор за всичко. Изрази мнение, че господин Петков и господин Василев " ще си вземат шапките и ще си тръгнат за там, откъдето пристигнаха, апропо и откакто направиха много пари през последните месеци ".

Предположението си той изясни с меморандума с " Джем корп ", който държавното управление подписа и още веднъж напомни, че към момента не е ясно с кого тъкмо е подписан в действителност този документ.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР