Решението на , че правосъдният министър може да иска отстраняването

...
Решението на , че правосъдният министър може да иска отстраняването
Коментари Харесай

Иван Костов: Мнозинството във ВСС да подадат оставки след решението на КС за Гешев

Решението на, че правосъдният министър може да желае отстраняването на основния прокурор, осветява цялостната неприспособимост на настоящия Висш правосъден съвет. Това разяснява някогашният министър председател Иван Костов пред Mediapool, припомняйки по какъв начин през юли м.г. болшинството в пленума на настояването на служебния министър Янаки Стоилов за предварително освобождение на Иван Гешев. Повечето членове на Висш съдебен съвет обявиха, че правосъдният министър няма право да желае предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор.

След като Конституционният съд се произнесе единомислещо, че е това искане е възможно, има единствено две благоприятни условия да се изясни държанието на въпросното огромно болшинство във Висш съдебен съвет, уточни Иван Костов:

Първо: Не познават Конституцията на Република България и затова са фундаментално некомпетентни;

Второ: Знаят, че нямат съображение, само че стопират с нарушаване настояването на министъра на правораздаването, затова са зловредни.

" Ако имат някакво достолепие и морал, и в единия и в другия случай следва да си подадат незабавно оставките. Решението на Конституционният съд ги осветява като изцяло непригодни да упражняват висшата правосъдна власт ", разяснява Костов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР