Решението на БСП да спре преговорите за кобинет очевидно придвижва

...
Решението на БСП да спре преговорите за кобинет очевидно придвижва
Коментари Харесай

Има решение на МС за руските дипломати от 18 май

Решението на Българска социалистическа партия да спре договарянията за кобинет явно придвижва станата не още единствено с една крачка към избори, а към опасността от все по-голяма неуправляемост и безпорядък. Това разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Той обясни, че в ръководещите среди се е говорело за отчета на ДАНС във връзка с 70-те дипломати и чиновници на съветските консулски служби. По негова информация от 18 май има решение на Министерски съвет за експулсирането им. " Доколкото разбирам, във Външно имало някакви процеси, които е трябвало да протекат ", отговори Иванов на на въпрос за какво решението става факт през днешния ден.

" Казвам ви аз каквото знам. Става дума за използване на правилото на пропорцоналност, залегнал във Виенската спогодба за дипломатическите отноншения. Русия досега имаше 118 души у нас, а България има под 10 души в Москва. Очевидно става дума за фрапантна диспоропорция и от тази позиция на мен ми се вижда, че това решение има своя аргумент.

Той прикани всички да демонстрират здрав разсъдък и да намерят метод да се излъчи ръководство. " Аз персонално имам съществено терзание и мисля, че би трябвало да го погледнем в очите. Не просто отиваме към избори, а отиваме към един нов парламент, който ще бъде безплоден и няма по какъв начин да излъчи ръководство и би трябвало да носим отговорност за това ".

" Да забележим кой е подготвен да създадем тази нужна крачка за България, с цел да отпушим да вземем за пример, казуса с Шенген. кой е подготвен в действителност да застане зад политика, свързани с влизане в еврозоната? Кой е подготвен да работи да истинка енеригйнта самостоятелност на България? ", попита той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР