Решението на България да изгони 70 руски дипломати е безпрецедентно

...
Решението на България да изгони 70 руски дипломати е безпрецедентно
Коментари Харесай

Нинова: Не за пръв път научаваме от медии за решения на ПП

Решението на България да изгони 70 съветски дипломати е невиждано и няма различен подобен образец в света, най-големият брой изгонени съветски дипломати досега е 58 от Съединени американски щати. Според доста сътрудници това граничи със разкъсване на дипломатическите решения. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

Според нея не са дадени задоволително солидни доказателства за проблем за националния интерес през вчерашния ден по време на затвореното съвещание в Народно събрание.
„ Аз подобен отчет на ДАНС не съм виждала, не знам даже какъв брой са и какво се съдържа в тези отчети. Няма по какъв начин да знам дали в действителност има някакви нарушавания от страна на дипломатите “, сподели Нинова пред Нова.

Вицепремиерът е безапелационна, че едно такова разкъсване на връзките ще повлияе съществено на стопанската система на България, като съгласно нея точно заради тази причина доста европейски страни към момента поддържат връзка с Русия.

Тя разяснява, че на едно от съвещанията на Министерски съвет, Теодора Генчовска е коментирала какви ограничения могат да бъдат взети и е загатнала по-малка цифра на съветски дипломати, то тогава министрите от Българска социалистическа партия са се оповестили твърдо срещу.

Това не е първият случай, в който от Българска социалистическа партия научават за решения на Политическа партия от медиите.

„ Нашият сътрудник министърът Христо Проданов постави извънредно доста старания за туризма на Черноморието, като научи от медиите за затварянето на въздушното пространство към Русия. За прекъсването на доставките от „ Газпром “ и прекъсването на съветски малките екрани също не бяхме осведомени. Това е неприятна съгласуваност и липса на съдружна просвета ", безапелационна е тя.

Според нея би трябвало да се слага националния интерес на България преди всичко - стопанската система и българското семейство.

Нинова отхвърли изрично да е възмжно да има коалиция сред Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Български напредък ".

" България е член на Европейски Съюз и не може да обърне тил на европейския си път "

Кирил Петков е изискал среща с парламентарната група на Българска социалистическа партия, която ще се организира през днешния ден.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР