Решението на Австрия да каже не“ на присъединяването на Румъния

...
Решението на Австрия да каже не“ на присъединяването на Румъния
Коментари Харесай

Румънците си го връщат: Обявиха бойкот на австрийски фирми и ски курорти

Решението на Австрия да каже „ не “ на присъединението на Румъния към Шенген срещна мощен отпор в северната ни съседка. Хиляди румънци зоват в обществените мрежи за протест на всички австрийски марки.

 

В това число влизат енергийните питиета Red Bull, сокове Pfanner, строителна техника Strabag, бижута Swarowski, бензиностанции OMV, банка Райфайзен и доста други.

 

Румънците са обединени към тезата, че Австрия работи като съдружник на Русия, спирайки влизането им в Шенген.

 

Ежегодно към 370 000 румънци почиват в Австрия – най-често в планинските курорти. Тази година обаче, в случай че нараненото национално самочувствие надделее, цифрата може да се окаже и по-ниска.

Румънският министър на туризма Даниел Кадариу прикани румънците да бойкотират австрийските ски курорти. „ Не единствено в Австрия има идеални условия за каране на ски. Подобни условия, може би даже по-добри в някои случаи, има в Швейцария, Италия, Франция, Германия “, сподели министърът.

 

Футболният клуб Университатя Крайова разгласи цялостен протест на австрийските сътрудници на клуба.

 

„ След отвратителното отношение на Република Австрия да блокира достъпа на Румъния до Шенгенското пространство, Университатя Крайова, правилен на правилата, вкоренени в неговото ДНК, взе решение да глоби австрийските партньорски компании с цялостен протест.

 

От този месец клубът ще реалокира сметките си от австрийската акционерна банка Райфайзен, а доставките на горива и консумативи към този момент няма да се правят от станциите OMV-Petrom. Още повече, че от идната година обичайният летен лагер към този момент няма да се организира в планински курорт в Австрия, а в друга европейска страна, която има сходни условия за образование “, оповестиха от клуба.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР