Решението на американския президент Доналд Тръмп да не присъства на

...
Решението на американския президент Доналд Тръмп да не присъства на
Коментари Харесай

Безпрецедентна ситуация с ядреното куфарче на САЩ при инагурацията на Байдън днес

Решението на американския президент Доналд Тръмп да не участва на встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън ще бъде един от най-уникалните моменти в историята на прехода на властта в страната,

Тръмп възнамерява да замине в сряда сутринта за своя клуб Mar-a-Lago в Палм Бийч, Флорида, където би трябвало да стартира живота си след президентството.

Това значи, че ще има дребна смяна в проекта при предаването на „ нуклеарното куфарче “, което съдържа оборудването, което главнокомандващият употребява за разрешаване и започване на нуклеарен удар.

„ Куфарчето “ се носи от боен помощник, който съпровожда президента от самото начало.

При естествени условия куфарчето щеше да бъде предадено на различен боен помощник, изравен покрай президента по време на инаугурацията му.

Според Си Ен Ен, нуклеарното куфарче, съпътстващо Тръмп, евентуално ще пътува с него за Флорида, а на Байдън ще бъде връчено друго, дружно с нова карта с кодовете за идентифициране на главнокомандващия.

Кодовете на Тръмп ще станат невалидни, откакто той загуби президентската си власт. Байдън евентуално ще получи своята карта на сутринта в деня на встъпването в служба, която ще стане дейна в 12:00 този ден.

Известно е, че в действителност има най-малко три до четири идентични „ нуклеарни куфарчета “. Едното следва президента, едно - вицепрезидента, а едно се отделя за значими събития.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ОТ ИНАУГУРАЦИЯТА НА ДЖО БАЙДЪН
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР