Решението, колите на шофьори, седнали зад волна след употреба на

...
Решението, колите на шофьори, седнали зад волна след употреба на
Коментари Харесай

СДВР с призив: Не ни давайте повод да отнемаме автомобила ви

Решението, колите на водачи, седнали зад волна след приложимост на алкохол и/или опиати да се лишават провокира доста публични реакции.

Припомняме, че измененията влязоха в действие с последните ремонти в Наказателния кодекс.

Във връзка с нашумялото неодобрение Столична дирекция на вътрешните работи пусна във Facebook следния апел:

" Вместо да се безпокоите какво се случва с автомобила ви след открито съществуване на алкохол или упойващи субстанции в кръвта ви...не давайте мотив да ви го лишават ".



Часове откакто измененията Наказателния кодекс влязоха в действие полицията в Бургас разгласи, че са хванали лидер на тежкотоварен автомобил с 3 промила алкохол в кръвта и водач на лека кола с позитивен тест за опиати. И двете транспортни средства са конфискувани и закарани на паркинг на Министерство на вътрешните работи. На територията на пловдивска област са конфискувани 3 автомобила, като първият в Пловдив е бил спрян от униформените на територията на 5-то РПУ - водачът е бил зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции.

Имущество би трябвало да се лишава единствено след правосъдно решение, т. е. нарушителят да бъде дефинитивно наказан. Министерство на вътрешните работи обаче стартира незабавно да изземва коли, като даже разгласи, че стартира да има проблем със съхранението им, защото паркингите се запълват.

А отнемането на колите става по два метода - с протокол за непринудено предаване или посредством изземване. Но в случай че лидерът подпише непринудено, то той се лишава от всякаква опция да търси обезщетение по правосъден път отсега нататък.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР