Решението, което касае бъдещето на Дидие Дешан като селекционер на

...
Решението, което касае бъдещето на Дидие Дешан като селекционер на
Коментари Харесай

Решението за бъдещето на Дидие Дешан ще бъде взето след събранието на футболната федерация

Решението, което касае бъдещето на Дидие Дешан като селекционер на националния тим на Франция по футбол, ще бъде взето след събранието на футболната федерация в събота. Това разгласи президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае пред вестник " Екип ". Договорът на треньора изтече на 31-ви декември - две седмици след изгубения край на Световното състезание в Катар. Дешан и Льо Грае се срещнаха на 29-и декември, без да се схванат за изискванията и периода на продължението. 

" Случаят на селекционера няма да бъде обсъждан в петък, нито на събранието в събота. Решението ще бъде взето по-късно ", разгласи президентът. 

Предишното удължение на контракта на Дешан бе утвърдено от Изпълнителния комитет на федерацията през декември 2019-а, преди федералното заседание. Има някои разминавания сред двете страни, като Дидие Дешан, който е на поста от 2012 година, желае да продължи до Световното състезание през 2026 година в Северна Америка, до момента в който президентът избира да фиксират Европейското състезание през 2024 година като небосвод. Въпроси към вътрешната организация също се разискват. 81-годишният Льо Грае разгласи пред " Екип " и желанието си да остане член на съвета на ФИФА, като е претендент за нов четиригодишен мандат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР