Решението е резултат от непреодолимите разногласия в четирипартийната управляваща коалиция

...
Решението е резултат от непреодолимите разногласия в четирипартийната управляваща коалиция
Коментари Харесай

Правителствена криза в Нидерландия заради спорове по мигрантската политика

Решението е резултат от непреодолимите различия в четирипартийната ръководеща коалиция по ограниченията за понижаване на мигрантските потоци и изискванията за даване на леговище, написа nos.nl.

Управляващите от дълго време търсят решение на мигрантската рецесия, защото Нидерландия не може да обезпечи задоволително места за идващите. Рюте и неговата Народна партия за независимост и народна власт (VVD) предложиха ограничение на броя на разрешителните за влизане на бежанци, на съображение събиране на разграничени фамилии.

Премиерът предложи и основаването на двустепенна система, при която хората, застрашени от гонене в родината си, ще имат повече права да получат леговище от тези, които бягат от зоната на военни дейности.

По-строгите ограничения бяха подкрепени от Християндемократическия зов (CDA), само че Демократите 66 (D66) и Християнският съюз (ChristenUnie) се опълчиха на прекомерно строгите ограничавания. Тридневните съвещания на министрите обаче не доведоха до съглашение. След вчерашната крайна полемика Марк Рюте дефинира непостигането на компромис като „ доста тъпо ” и разгласи, че скоро ще подаде оставката...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР