Решението е по разследване за пране на париСофийският градски съд

...
Решението е по разследване за пране на париСофийският градски съд
Коментари Харесай

Съдът разреши нова европейска заповед за арест на Цветан Василев

Решението е по следствие за пране на пари

Софийският градски съд позволи на прокуратурата да издаде Европейска заповед за арест за подсъдимия Цветан Василев. Решението е въз основа искане на държавното обвиняване. Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване в тридневен период, написа Българска телеграфна агенция.

Заповедта за арест за Цветан Василев, позволена от съда, е за две закононарушения по Наказателния кодекс, пране на пари.

20 април 2023, 11:23

Гешев още веднъж пусна Цветан Василев за търсене с „ Интерпол “

Съдът одобри, че няма действителност заплаха Василев да извърши закононарушение, само че има опция да се укрие. Освен това той е упрекнат в тежки умишлени закононарушения, които се санкционират с отнемане от независимост от 5 до 15 година

Българска телеграфна агенция напомня, че през юли 2014 година предприемачът Цветан Василев беше притеглен като обвинен за длъжностно заграбване в изключително огромни размери по отношение на банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ). Впоследствие той е упрекнат за над 100 закононарушения. На Василев са му повдигнати обвинявания задочно, защото се намира в чужбина.

13 февруари 2023, 16:55

Тръгва делото против Цветан Василев

На 28 юли във връзка с него е издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) и е разгласен за търсене в Шенгенската осведомителна система /ШИС/. Предприети са съответните дейности и за издирването му в системата на " Интерпол ". Заради промени в законодателството се постанова в този момент прокуратурата да изиска от съда позволение за издаване на ЕЗА за Василев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР