Решението е окончателно, но смелият Каракачанов, известен още като агент

...
Решението е окончателно, но смелият Каракачанов, известен още като агент
Коментари Харесай

Бай Ганьо от ВМРО пак надува свирката и се прави на бабаит

Решението е дефинитивно, само че смелият Каракачанов, прочут още като сътрудник „ Иван “ от Държавна сигурност не счита, че то е заслужено.

Делото се води от ромския деятел Ачо Йорданов и съдружие " Единство ", с правната поддръжка на Българския хелзинкски комитет.

Става дума за изявление на Каракачанов във връзка побоя на двама роми над военнослужещ от същото село. Нападателите бяха открити и наказани. Каракачанов, прочут още като сътрудник „ Иван “ от Държавна сигурност съобщи тогава: „ Циганите в България станаха извънредно нагли към този момент. Преди няколко години набиха служител на реда, преди два дни бият боен Търпимостта на българското общество се изчерпва “.

За по-голяма тежест той повдигна и казуса с противозаконните къщи на ромите в селото. Не изясни обаче като политик с дълга политическа кариера в Народното събрание и няколко години присъединяване в изпълнителната власт, какво е направил той, с цел да се решат тези проблеми. Ние обаче знаем: надувал е свирката, с цел да подвига звук към себе си, само че не и да свърши нещо потребно за социализирането на ромите в България.

След решението на Върховен административен съд, делото ще се върне в Комисията по дискриминация, която ще дефинира възможни наказания на изявения „ родолюбец “.

Не бе комплицирано да се планува, че босът на Вътрешна македонска революционна организация ще употребява решението на съда в предизборната акция. И той направи тъкмо това. Елементарно. Изрече и клишетата, че ромите не желаят да се образоват и да работят. Такива образци има, както има и доста българи, които са необразовани, без работа и търсещи избавление в други страни или живеещи от помощи. Затова посочването на обособени общности е незаслужено. Най-малкото тъй като не се отнася до всички роми.

Погледнем ли съществено на нещата обаче, на ярко ще изплуват големите проблеми, които политиците отхвърлят да вземат решение десетилетия наред. През годините на ръководство на ГЕРБ и Борисов нещата се утежниха, въпреки той да се хвали, че е научил доста от Тодор Живков, който охраняваше. Живков въпреки всичко успяваше по някакъв метод да организира обществени действия, свързани с образованието и опцията за работа на ромите.

Каракачанов сочи с пръст жертвите на неприятната политика, само че пропуща несвършеното от властта, която посегна посредством другарски компании големите суми, отпускани за разнообразни планове по интеграцията.

На досегашната власт, от която Каракачанов бе част, са й нужни необразовани и небогати цигански общности, тъй като елементарно се манипулират и елементарно продават гласовете си по избори. Няколко партии – ГЕРБ, Движение за права и свободи, а също и самите „ патриоти “, са прибягвали до тази заплатен „ услуга “. Освен пари, са обещавали недостижимост за ромски незаконни босове против обезпечаване на гласове. Това, че прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са си затваряли очите, не значи, че закононарушението не е осъществявано неведнъж и безнаказано.

Да обуваш по празници потури и да позираш с чифте пищови е пошла самоинициатива, която те сродява с алековия Бай Ганьо, само че не и с достоверния национализъм. Фалш и скудоумие, това ражда умствената мизерия на псевдо патриотизма. Каракачанов, станал известен с торбичката от хранителна верига и свитата му показва тъкмо това.

И като стана дума за хранителни неща, да си напомним Алеко и историите му за оня всеизвестен българин: " Бай Ганьо от експедитивност, види се, беше не запомнил да тури в дисагите закуска. „ А бе най-накрая българи сме, ще се прегледаме. От тогози пай самун, от оногози сиренце - ще помине човек. Ами! “ И в действителност, той помина добре. Другарите му го угощаваха с ястие и пиянство - той ги угощаваше с най-горещ национализъм, разбъркан с вкус и жадност ". Това Каракачанов го умее.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР