Решението е наложено от енергийната комисия, а всъщност най-добрите условия

...
Решението е наложено от енергийната комисия, а всъщност най-добрите условия
Коментари Харесай

Георги Касчиев, енергиен експерт: Сроковете за 7-и и 8-и блок на ...

Решението е наложено от енергийната комисия, а в действителност най-хубавите условия се реализират при търг за технология и снабдители. Можеше да се реализиран най-хубавите условия, а при френски план можеше да разчитаме, че ще се преработва отработеното гориво - което при настоящия план липсва. Очертава се задънена улица, която не тревожи никого.

Казусът " Лукойл " е политически, уверен е Касчиев. Според него са нужни не революционни дейности, а спокойна дипломация.

„ Политиците би трябвало да схванат, че процесът е доста внимателен чисто механически, не е елементарно пренастройването на инсталациите, снабдяването с различен нефт е през Босфора, където се чака, не може да стане бързо “, поучава той.

Ето какво още сподели специалистът за феновете на Euronews Bulgaria:

Предполагам, че " Лукойл " може да се възползват и те да окажат напън. Политиците да бъдат по-неотстъпчиви - рафинерията могже да спре, да стане индустриална повреда.

Има взаимна взаимозависимост и би трябвало да се работи мъдро и умерено.

Защо не заплащат? След като години наред не са плащали, естествено, че не желаят.

Може да се преработва неруски нефт, да се докара непосредствен до съветския, само че не е елементарно, желае време, логистика, сключване на контракти.

Без съветски нефт ще бъде скъпо, тъй като той е по-евтин от останалите типове. Никой няма свободни количества.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР