Решението е на Радев дали ще се кандидатира за президент.

...
Решението е на Радев дали ще се кандидатира за президент.
Коментари Харесай

Съветник на президента: Във властта има мутри, но Радев не ги е назовал поименно

Решението е на Радев дали ще се кандидатира за президент. Това може да каже настоящият държавен глава. Може единствено да гадаем. Това разгласи в студиото на Би Ти Ви Димитър Стоянов , консултант на Румен Радев.

По думите му клевета е, че Румен Радев приготвя нова политическа групировка и посочи, че той е президент на всички българи. 

Водещата го репликира, като му напомни, че точно президентът е призовал по време на митингите „ мутри вън “, а Стоянов изясни, че във властта има мутри, само че Радев не е показал кои са мутрите.

" Нека не приказваме за война сред институциите. Но не може да се желае президентът да бъде обединител на две ценностни системи ", безапелационен бе Стоянов.

Той разяснява и консултациите на президента по отношение на идните парламентарни избори. По неговите думи изпълнителната и законодателната власт не са подготвени за изборите. Затова би трябвало да се създадат промени в Изборния кодекс, ЦИК да регламентира по какъв начин ще работят машините и по какъв начин ще се реализира изборният развой. В тази посока са били и предложенията на президента, само че ГЕРБ към този момент оповестиха, че няма да внесат нито едно от тези оферти. Изпълнителната власт трансферира отговорността за тези избори на ЦИК, уточни дясната ръка на Радев.

Стоянов посочи още, че няма здравен протокол, няма още и машини. Не е ясно по какъв начин ще гласоподават българите в чужбина. Има страни, в които може да бъде натрапен цялостен локдаун. Затова президентът предложил, само че концепцията е на българите в чужбина, гласоподаване по пощата. При всички тези обстановки обикновено е да основава съмнение и към машинния избор, и към легитимността и честността на вота. 

" В пандемия сме от март месец, какво направи изпълнителната и законодателна власт, с цел да обезпечи правото на избор на българите зад граница, какви условия ще сътвори да гласоподават карантинираните. Прехвърлиха всички отговорности на ЦИК. Кой вкара страната в този парадокс ", попита Димитър Стоянов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР