Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във

...
Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във
Коментари Харесай

Славена Точева за оставката: Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във Варна

Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във Варна. Това написа в своя позиция Славена Точева във връзка оставката си като депутат от ГЕРБ.

" За да сложа завършек на всички медийни спекулации желая да разглася пред вас, че през вчерашния ден сутринта подадох оставката си като депутат в 49-то Народно заседание ", написа още Тончева.

Смятам, че достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на локалните избори във Варна и това е напълно мое решение. Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и считам, че той беше верният избор за кмет. Този избирателен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е разследване от основаната нова сглобка във Варна и оказания голям корпоративен напън над жителите, добавя тя.

Запазвам уважението и съпричастността си към всички мои сътрудници от ГЕРБ и им поисквам сполучлива и ползотворна работа по време на 49-то Народно заседание, приключва позицията си Точева.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява напускането на Славена Точева като депутат от ГЕРБ по този начин: " Поздравявам я за персоналното й решение ".

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като " Мис Преференция " или шампионката по преференции. Причината е, че на няколко поредни избора за народни представители тя бе претендентът, който събираше най-вече персонални желания. На последните парламентарни избори през април 2023 година Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за пазаруване на избор.

Заради тези необикновени гласове на Точева се появиха съществени подозрения, че тя е подкрепяна от варненския предприемач със противоречива популярност Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните локални избори тези обвинявания се придвижиха и върху цялата варненска конструкция на ГЕРБ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР