Решението Деница Златева да оглави Булгаргаз е добро, защото тя

...
Решението Деница Златева да оглави Булгаргаз е добро, защото тя
Коментари Харесай

Крум Зарков: Решението Деница Златева да оглави Булгаргаз е добро, тя познава дружеството

Решението Деница Златева да оглави " Булгаргаз " е положително, тъй като тя има интернационалните контакти и познава структурата на сдружението. Това съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков в изявление пред БНР.

Попитан дали служебният кабинет не прави прекалено много решаващи промени като промяната на шефа на " Булгаргаз ", Зарков означи, че постоянните държавни управления постоянно имат " прекалено самочувствие ".

" Това държавно управление, кабинетът " Донев ", работи в условия, които го задължават да бъде пламенно в най-различни направления, заради рецесиите, с които се сблъсква. Не може да бъде разрешено тези два месеца просто да изтекат. Нашата задача е да създадем по този начин, че политическата рецесия, в която се намираме, да не коства още повече на българските жители, " съобщи още Зарков.

Настоящият състав на Висш съдебен съвет демонстрира, че до момента в който толкоз поддържа основния прокурор, процедурата по отстраняването му не може да стигне до дъно, макар че предходни двама правосъдни министри – Янаки Стоилов и Надежда Йорданова са посочили, че подобен механизъм има, разяснява Крум Зарков в предаването " Преди всички ".

" Мандатът си върви, ние си го обсъждаме, само че доста значим е също въпросът във връзка с пълномощията на основния прокурор и конституционната рамка, в която той оперира. И тук има неща, които могат да се създадат и без парламент. (…) Чрез друго разширено тълкувание на този контрол за правда прокуратурата на практика има опция да сложи под собствен надзор или най-малко под някаква форма на боязън цялата държавна администрация, изпълнителната власт, включително и министри. Този въпрос, един път подложен пред Конституционния съд, в случай че той постави рамки на това пълномощие, ще бъде доста значим за последващите диспути ".

Крум Зарков заяви, че следва служебното държавно управление да приготви такова запитване до Конституционния съд, като в първите дни на септември то ще бъде показано пред министрите.

На въпрос дали той няма да се окаже подобаващият политик, към който да гравитира възможен президентски план, Зарков отговори:

" Аз съм ляв и социалист, чел съм, учил съм, стигнал съм до това мое схващане и съм се записал в партията, която се афишира за отбрана на тези хрумвания. На едни им одобрявам, на други – не. За едните съм соросоид, за другите – болшевик. Нашият обществен спор върви нормално с лепене на етикет и с безспорна делегитимация на този, с който не си склонен. Нямайте никакво подозрение във връзка с моята политическа вероятност: тя е вляво, тя е в социалистическата партия. Хората си се упражняват върху някакъв тил, а президентът Радев прави това, за което е определен – да бъде президент на републиката. Не всичко е интрига. Има хора, които просто стоят на местата си и правят работата, за която са се заели. Член съм на Българска социалистическа партия и ще остана подобен след този мандат. Моята политическа кариера е обвързвана единствено и само с Българска социалистическа партия. Аз от партия на партия няма да скачам. Това е моята партия. "

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР