Решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати е безпрецедентен акт

...
Решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати е безпрецедентен акт
Коментари Харесай

Нинова срещу Петков: Не сме съгласни да бъдат изгонени 70 руски дипломати. Това е безпрецедентен акт

Решението да бъдат изгонени 70 съветски дипломати е невиждан акт в българската дипломация, който ще има дълготрайни последствия. То не е вземано от Министерски съвет, нито на съдружен съвет. Българска социалистическа партия изрично не е съгласна с това решение, който и където и да го е взел. “

Това написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в своя Facebook профил.

По-рано през днешния ден министър председателят в оставка Кирил Петков заяви пред публицисти в Народното събрание, че България експулсира 70 съветски дипломати. Те би трябвало да изоставен страната до неделя.

По думите му българските служби са открили, че тези хора са били тясно свързани с съветските служби и са работили срещу ползите на България.

Той не даде детайлности, защото става въпрос за класифицирана информация. Петков разкри, че дипломатическата им работа е била за прикритие.

Епицентър. бг научи, че Нинова е била държана в незнание за решението на премиера Кирил Петков и го е научила от медиите. През целия ден те са комуникирали по разнообразни въпроси, само че министър председателят въобще даже и не е загатнал за това.

Естествено, че това слага вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия, която бе стабилизиращият фактор в това праителство, в извънредно неловко състояние.

Електоратът на Българска социалистическа партия е русофилски надъхан и решението на Петков е пряк удар против Нинова. " Това повече не може да се търпи, тези хора са неточни ", обявиха пред Епицентър. бг източници от партията.

От управлението на Българска социалистическа партия към този момент непосредствено разясняват, че държавно управление с Политическа партия повече не може да се прави.

Тази вечер Коалиционният съвет с присъединяване на Кирил Петков и Корнелия Нинова приключи без взети решения и без изказвания пред медиите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР