Решението било взето от ръководството с 15 срещу 11 гласа

...
Решението било взето от ръководството с 15 срещу 11 гласа
Коментари Харесай

БЗНС смени лидера си и премина от ГЕРБ в лагера на ПП-ДБ

Решението било взето от управлението с 15 против 11 гласа

Български земеделски народен съюз ще поддържа коалиция „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) за идните парламентарни избори. Това оповестиха изненадващо от партията във фейсбук. След това и ПП-ДБ се похвалиха по случая.

Решението е изненадващо поради обстоятелството, че Български земеделски народен съюз през последните години заставаше зад ГЕРБ-СДС и Бойко Борисов. Оказа се, обаче, че в партията е настъпила основна кадрова смяна – заменен е ръководителят Николай Ненчев , който бе боен министър в кабинета „ Борисов 2 “. Тогава Български земеделски народен съюз бе част от Реформаторския блок.

Ненчев попада към момента като ръководител на групировката в Регистъра на политическите партии. Той обаче изясни пред „ Флагман “, че от предходната година не е лидер на Български земеделски народен съюз. Новият ръководител се споделя

За взетото решение да се поддържа ПП-ДБ господин Ненчев сподели: „ Имаше съвещание на Управителния съвет. Организацията беше съвсем разграничена. Мисля, че 15 бяха „ за “ против 11 „ срещу “. Това е истината. Но аз не съм в тази позиция, в която мога да дефинирам политиката на Български земеделски народен съюз. Вече има нов ръководител. “

Николай Ненчев разкри за себе си, че е бил „ срещу “ поддръжката за ПП-ДБ. „ За “ обаче е дал своя вот новият водач Зюмбилев , към който се е образувало и новото болшинство.

„ Гласувах „ срещу “, само че ще се съобразя с решението на Управителния съвет “, добави господин Ненчев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР