Решението бе взето от 586 депутати, а 100 гласуваха против,

...
Решението бе взето от 586 депутати, а 100 гласуваха против,
Коментари Харесай

Германският парламент гласува да се изпратят тежки оръжия за Украйна

Решението бе взето от 586 депутати, а 100 гласоподаваха срещу, при седем въздържали се. Управляващата коалиция бе подкрепена по този въпрос от главния опозиционен блок на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) на някогашната канцлерка Ангела Меркел.

Германия в началото отхвърляше да изпраща всякакво нападателно оръжие на Украйна, а по-късно избягваше да изпраща тежко военно съоръжение като бронирани машини.

Под напън както в страната, по този начин и от съдружниците, държавното управление на канцлера Олаф Шолц тази седмица даде единодушие да се разреши на Украйна да закупи немски оръжия и поддържа размяната на въоръжение със съдружници, които от своя страна изпращат тежки оръжия на Киев.

Германия към този момент е изпратила на Украйна близо 2500 зенитни ракети, 900 гранатомета и милиони муниции, в това число ръчни гранати и мини, заяви ДПА. Сега Берлин възнамерява да даде бронирани машини на Словения за заменяне на танковете от руската ера, които страната изпраща на Украйна. Освен това Германия ще изпрати минохвъргачки непосредствено на Киев и ще му разреши да закупи нов модел самоходни бронирани зенитни оръдия.

Германски компании са поискали също да изпратят на Украйна 108 танка " Леопард ", 100 бронирани машини " Мардер " и 100 гаубици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР