Решението американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица

...
Решението американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица
Коментари Харесай

Решението на Тръмп усложнява положението в Близкия изток, обяви Кремъл

Решението американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел усложнява ситуацията в Близкия изток . Това разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от съветските медии.

Кремъл изрази угриженост, че решението на Тръмп подкопава вероятностите за спокойно споразумяване на дългогодишния спор и заплашва да раздели интернационалната общественост.

" Какво би трябвало да се направи? Ние би трябвало да продължим да търсим дипломатическо решение, само че ситуацията несъмнено се усложни ", разяснява Песков.

Говорителят на Кремъл също по този начин отбелязал степента на отрицание на жеста на Тръмп на интернационалната сцена , изключително измежду палестинците.



Решението на американския президент провокира враждебна реакция в Арабския свят, като радикалното ислямистко палестинско придвижване " Хамас " изключи опцията за признание на Йерусалим като столица на Израел и прикани за започването на поредна арабска интифада, или въстание против Израел.

Междувременно еврейската общественост приветства решението, призовавайки другите страни да последват образеца на Съединени американски щати.

 Главатарят на
Главатарят на " Хамас " зове за нова интифада

След решението на Тръмп за Йерусалим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР