Решението Албания да започне същинските преговори за членство в Европейския

...
Решението Албания да започне същинските преговори за членство в Европейския
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Оттук насетне пред РСМ има два пътя – ето кои са те

Р ешението Албания да стартира същинските договаряния за участие в Европейския съюз (ЕС) беше закономерно, дори закъсняло, разяснява пред публицисти в Народното събрание водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Оттук насетне пред Република Северна Македония (РСМ) има два пътя – или признава съществуването на българите като главен държавотворен детайл на страната си и ги вписва в Конституцията си, или остава отвън преговорния развой, сподели Костадинов. Според него това е и задачата на ръководещите в Скопие сега.

Костадинов разяснява, че, откакто Република Северна Македония отхвърля да извърши изискванията на подписаните контракти с България и с Европейски Съюз, е трябвало да бъде взето решение. След като не искаш да спазваш договорите, отсрещната страна също няма да съблюдава уговорките към теб, разяснява той.

Лидерът на " Възраждане " напомни, че Северна Македония обратно във времето неведнъж си е " разрешавала да скандализира ", да лобира в коридорите на европейските институции, тъй че България да не получи поддръжка за естествените права и свободи на българите там. 

В същото време, по думите на Костадинов, Албания призна българското малцинство и на българите бяха обезпечени всички конституционни права, каквито имат и другите малцинства. Албания сподели, че е естествена европейска страна и заслужава да е член на Европейски Съюз и " Възраждане " поддържа това, акцентира водачът на партията. 

В 50-ия парламент бяха признати няколко законопроекта, които считам че бяха потребни, като възбраната на хомосексуалната агитация, само че доста повече законопроекти не бяха признати, заключи работата на Народното събрание политикът. Поредните изгубени месеци за България, а България няма повече време за губене, уточни Костадинов.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР