Решение на правителството на Уганда да назове път на двама

...
Решение на правителството на Уганда да назове път на двама
Коментари Харесай

Гневът на Уганда от плана за наименуване на път на убити туристи

Решение на държавното управление на Уганда да назове път на двама задгранични туристи, убити по-рано този месец, провокира отвращение в страната.

Британският жител Дейвид Барлоу и южноафриканката му Емаретия Гайер бяха убити на медения си месец.

Полицията сподели, че нападателите също са изгорили колата си при нападението на 17 октомври.

Някои поданици на Уганда подлагат на критика държавното управление за това, че уважава задграничната двойка, само че изключва Ерик Алай, Водач от Уганда е погубен дружно с тях.

Властите споделят, че двойката от Бъркшър в Обединеното кралство е била на посещаване, с цел да види горили и други примати в Националния парк Кралица Елизабет когато бяха убити при нахлуване от Съюзническите демократични сили (ADF).

ADF е обвързвана с Ислямска страна бунтовническа група с наличие в Западна Уганда, само че която работи най-много в източната част на прилежащата Демократична република Конго.

Почит към младоженците, убити в УгандаКак Ислямска страна се разшири в Централна АфрикаУгандийска учебна офанзива: Покрих се в кръв, с цел да се скрия

" Като кабинет взехме решение, че за тези туристи ще кръстим един от пътищата в Уганда на тях ", сподели министърът на ИКТ и националното насочване на Уганда Крис Бариомунси, представен от Угандски новинарски уеб страница The Nile Post.

Той не разкри името на пътя.

Що се отнася до господин Алай, лидерът, той сподели единствено, че държавното управление ще поддържа фамилията му.

Семейството му сподели пред угандийския ефирен канал UBC, че той е оставил след себе си вдовица и едногодишно дете.

Но някои угандийци споделиха, че държавното управление също би трябвало да кръсти път на господин Алай.

" Ерик (Alyai) също беше част от тази гибел и по тази причина би трябвало да бъде запомнен, защото умря по време на дежурство. Би било задоволително почтено “, сподели един угандец в X, прочут преди като Twitter.

„ Комплексът ни за непълноценност е висок. Нищо чудно, че паркът, в който двойката откри гибелта си, е кръстен на английска кралица “, сподели различен консуматор на X.

Правителството също беше изправено пред рецензии за планирането на мемориал за чужденците, само че без да предприеме никакви дейности в чест на многото угандийци, убити от ADF при предходни офанзиви.

През юни бойци на ADF нахлуха в учебно заведение в Уганда изненадващо нахлуване, убивайки 41 деца.

Това не е първият път, когато управляващите в Уганда се сблъскват с отвращение от метода, по който се оправят със гибелта на двойката и техния лидер. < /p>

Миналата събота Службата за дивата природа на Уганда беше подложена на критика, откакто разгласява фотография, рекламираща Националния парк Кралица Елизабет, единствено дни след гибелта на двойката и техния лидер. < /p>

„ Беше вълнуваща заран през днешния ден в Националния парк „ Кралица Елизабет “, до момента в който туристите се любуваха на гледане на игра “, озаглави фотографията органът.

Някои поданици на Уганда споделиха, че популяризирането на парка толкоз скоро след нападението е безчувствено и липсва съчувствие.

" Безчувствеността и неналичието на човечността, проявена от виновните за организирането на тази безчувствена акция, е позор за нашата страна “, сподели угандийският правозащитник Даниел Кауума.

„ Дълбоко обезпокоително е по какъв начин използвайте сцената на такова извънредно ликвидиране и публикувайте известия за „ вълнуваща заран “ за туристите. Неразбираемо е по какъв начин можете да се подигравате на жертвите и техните скърбящи фамилии, като разпространявате щастливи фотоси на кралица Елизабет, преди телата даже да бъдат положени ", добави той.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР