Решение на Апелативен съд – Пловдив по дело за убийство

...
Решение на Апелативен съд – Пловдив по дело за убийство
Коментари Харесай

Окончателно: ВКС намали присъдите на 3-мата обвиняеми за убийството в Братаница през 2015г.

Решение на Апелативен съд – Пловдив по дело за ликвидиране на мъж, който бил хванат да краде царевица от непозната равнища край пазарджишкото село Братаница, е отчасти доказана от Върховния касационен съд.
Прочетете още
Наказанията на тримата подсъдими са понижени. Васил Спасов и Георги Николов ще излежават по 12 години отнемане от независимост вместо по 16, а Илиян Найденов – 9 години, вместо 12, както беше постановил Пловдивският апелативен съд.

Тримата подсъдими са приети за отговорни за това, че на 6 декември 2015 година в местностите „ Мерата “ и „ Ючтолум “, в съучастничество като съизвършители, съзнателно са умъртвили Йордан Асенов, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшия и с особена свирепост. На същата дата потърпевшият и децата му събирали царевица в необрана равнища на подсъдимия Васил Спасов, който получил позвъняване по телефона, че му крадат от продукцията. Той и вторият обвиняем Георги Н. пристигнали с кола на полето и почнали да постановат с бухалка и с юмруци Йордан Асенов пред очите на децата му. Те се пробвали да ги спрат, само че не съумели и избягали с каруцата. Двамата подсъдими се обадили на третия и го уведомили, че и от неговата равнища се краде. Той дошъл с колата си, натоварили пребития човек и го закарали въз основата на Илиян Найденое в село Ветрен дол. Напъхали го в гълъбарника и го оставили там. По-късно Илиян Найденов изкарал потърпевшия, а той бил в извънредно тежко положение, което движимостите лица назовават „ терминално положение “, качил го в лек автомобил  и го изхвърлил в канала „ Алеко поток “. Водоемът бил бездънен един метър, само че на дъното имало кал, а потърпевшият бил безусловно имобилен и към момента жив, само че не можел да се отбрани. Удавил се. Тялото му било намерено на 4 февруари 2016 година в канала сред двата шлюза.

Върховните съдии одобряват, че Васил и Георги са пребили от пердах потърпевшия и за това са отговорни за квалифицирано ликвидиране, с изключително смекчаващи отговорността условия и за това понижават наказванията им. За третия обвиняем одобряват, че единствено той е отговорен за удавянето на потърпевшия, само че не е взел участие в нанасянето на побоя над него и трансформират квалификацията на осъщественото от него закононарушение и за това понижават наказването му на 9 години отнемане от независимост.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР