Решение на американския президент Доналд Тръмп може да разпали търговска

...
Решение на американския президент Доналд Тръмп може да разпали търговска
Коментари Харесай

Тръмп разпалва търговска война

Решение на американския президент Доналд Тръмп може да разпали комерсиална война. Държавният глава разгласи, че ще бъдат въведени вносни мита върху стоманата и алуминия. Партньорите на Щатите реагираха незабавно.

Европейският съюз и Канада оповестиха, че няма да стоят безучастно и подхващат свои лични дейности против новите цени за импорт. Мексико, Китай и Бразилия също оповестиха, че ще вземат наказателни ограничения.

Доналд Тръмп написа от профила си в Туитър, че Съединените американски щати са унищожавани от несправедлива търговия и неприятна политика. Вносът на стомана ще се полза с 25% вносна цена, а алуминият – с 10%.

Критиците на тази мярка показват, че новите такси действително няма да защитят американската стопанска система и работни места, а могат да доведат до покачване на цените за американските консуматори. Още в предизборната си акция Тръмп даде обещание да работи за отбрана на локалната стопанска система и бизнес.

От канадското министерство на търговията уточни, че „ следи обстановката доста деликатно “. От ведомството показаха, че всевъзможни такси, наложени на канадската стомана и алуминий, са „ неприемливи “ и ще се отразят на връзките сред двете прилежащи страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР