Решаващ ден за . Съвсем скоро ще стане ясно дали

...
Решаващ ден за . Съвсем скоро ще стане ясно дали
Коментари Харесай

Важен ден за България в Шенген: Очаква се решението на Съвета на ЕС


Решаващ ден за. Съвсем скоро ще стане ясно дали България ще се причисли към. Възможно е гласуването да тече в този миг в Брюксел. Решението ще бъде взето на Съвета на Европейския съюз по правораздаване и вътрешни работи.

Няма информация за смяна в дневния ред – остава общо гласоподаване за България и Румъния и настрана – за Хърватия. Неофициално, след вчерашното подготвително съвещание на представителите на страните членки, се потвърдиха настройките на страни - Нидерландия е срещу влизането на България, а Австрия - срещу влизането на България и Румъния.

Екологичен потенциал и Европейска комисия неведнъж приканиха за по едно и също време и неотложно приемане на трите страни. Снощи най-големите партии в Екологичен потенциал – Европейската национална партия, Алиансът на социалистите и демократите, Алиансът на либералите и Зелената партия изпратиха писмо до министрите. „ Вие, министрите на вътрешните работи, би трябвало да спазите обещанията на Европейския съюз и да се вслушате в нашата позиция “, се споделя в текста.

„ Имаме доста добра динамичност и градивен разговор. Да, към този момент нищо не е ясно, тъй че ще бъде забавна полемика, само че се надявам да е позитивна. За първи път от 11 години насам в действителност имаме опция да намерим решение за явен път на България и Румъния към Шенген “, съобщи Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи.

„ Днес ще гласоподавам срещу разширението на Шенген с Румъния и България. То би било неточност. Това са системи, които имат пропуски. В Австрия има стотици хиляди незаконно пресекли границата мигранти, от тях 75 000 не са регистрирани. Това е доказателство, че системата не работи:, сподели Герхард Карнер, министър на вътрешните работи на Австрия.

По стратегия резултатът би трябвало да е явен до ранния следобяд. Всичко може да се промени обаче според от настройките вътре в залата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР